Blog
ангренажен ремък

Ангренажен ремък

786 Views0 Comment

[iframe src=”http://vibokomers.net/avtochasti/amortisyor/” width=”100%” height=”500″]

Зъбен ремък на супер цена за ограничени количества

автомобилния ангренажен ремък задвижва разпределителния вал на двигателя. Основната му работа е да отмерва с точност отварянето и затварянето на клапаните и задвижването на буталата. Зъбния ремък е един от най-важните елементите за поддръжка за който трябва да следите.

Колко често трябва да подменяте вашия ангренажен ремък?

Препоръчителните интервали варират от 90 000 до 130 000 километра. Можете да намерите препоръчителния интервал за подмяна на зъбен ремък в графика за поддръжка на вашата кола.  Да, в някои случаи ремъка издържа много повече километри без подмяна. Виждали сме автомабил на над 200 000 километра на които никога не е бил сменян ангренажа. “Аз просто ще продължа да следя състоянието на ремъка редовно и всичко е ОК” – бе отговорът на собственика.

От друга страна има много случаи, когато зъбния ремък се къса при по-нисък пробег от препоръчания интервал. Обикновено, тези преждевременни повреда са причинени от дефектни или стари ролки и обтегачи, протекли водни помпи, неправилно натягане или теч на масло от двигателя.

За това няма точна формула по която да ви кажем кога да смените вашия ремък. За сметка на това можете да огледадете вашия ангренаж за признаци на износване. Обикновено той се покрива от пластмасови или метални капаци. Може да се консултирате с някой от servizi.bg, за да отстранят капаците и да направят визуална оценка на състоянието на зъбния ремък. Естествено можете да направите тази проверка и сами и ако имате достатъчно знания и умения. Най-важно е да следите за:

  • Пукнатини по ремъка.
  • Омазняване на ангренажа.
  • Скъсани конци

Какво се случва ако скъсате зъбен ремък?

Има два типа двигатели: с интерферениция и без интерференция. При двигателите с интерференция ако скъсате ремъка по време на шфиране има голям шанс, двигателят да бъде сериозно повредена. При двигатели без интерференция колата ще спре, но ще се ограничи по-нататъшно увреждане.

Как да разберете дали вашият двигател е със или без интерференция? Препоръчваме ви този полезен линк с график за смяна на ангренажен ремък, с любезното съдействие на Гейтс корпорация. В това ръководство, двигателите с интерференция са отбелязани със звезда.

Друга причина за смяна на зъбен ремък е, че с течение на времето той се разтяга. В резултат на това, времето за реакция на двигателя може да стане твърде дълго. Симптомите на изостаналост на двигателя включват липса на мощност и бавно потегляне. При някои автомобили, разтегнатия ремък може да произвежда тъп тракащ шум. Обикновено шумът се чува на празен ход, но изчезва когато двигателят загрее.

Цена за подмяна на ангренажен ремък

Това зависи най-вече от двигателя. Ако търсите зъбен ремък за вашия автомобил Zakolata.bg ви гарантира най-добра цена за предлаганите от нас качествени авточасти. Нашите специалисти непрекъснато следят нивата на цените на пазара и адекватно ги актуализират и корегират, така че да бъдат най-изгодни за Вас.

Заедно с ремъка е препърочително да смените и обтегачи и ролки. Автомобилната водна помпа се износва с течение на времето и е хубаво да се възползвате от възможността да я смените при смяна на ремъка.

Подмяна на зъбен ремък

Можете да си смените ангренажа и съми. Ако имате инструментите и уменията, това не е толкова трудно. Трудната част обикновено е отстраняването на хармонична балансьор (основна шайбата на двигателя. Друга трудна задача е да се определи правилната степен на натягане на ремъка.

Leave your thought