Blog

F-MAX на FORD TRUCKS потегля за Европа от България

181 Views0 Comment

Европейското роудшоу на F-MАX – Камион на годината – 2019 е в София. На представители на транспортната компания Литекс Транспорт ЕООД бяха връчени и ключовете на първите 15 влекача, доставени на български клиент. Роудшоуто ще продължи в Бургас (8 и 9 април) и Варна (12 и 13-и април), след което F-MАX ще продължи пътешествието си през Румъния, Унгария, Словакия, Словения, Сърбия, Хърватия и Чехия.

Домакините на роудшоуто в България – „БУЛАВТО“ АД, официалният вносител на FORD TRUCKS, представиха пред масмедиите най-важните характеристики на новия модел, предназначен за превози на дълги разстояния. Съчетавайки мощност, комфорт и технологии, производителят е постигнал сполучлив баланс между производителност и икономически показатели, баланс, какъвто превозвачите търсят, за да оцелеят в предизвикателните условия, в които са принудени да работят.

Г-жа Снежина Баджева, член на международното жури Truck of the Year, обясни пред присъстващите на пресконференцията на какви критериите е трябвало да отговори F-MАX, за да бъде избран с пълно единодушие за Камион на годината – 2019. Висока оценка журито е дало на ефективността на модерната силова линия с автоматична предавателна кутия; отлично е възприета новата, много удобна кабина с равен под и вътрешна височина 2,16 метра – един от важните фактори при растящия дефицит на професионални водачи; не по-малко значение е имала и платформата ConnecTruck, осигуряваща на потребителите връзка с техните превозни средства навсякъде по света, която може да се интегрира и с други системи за управление на автопарка.

За налагането на F-MАX като равностоен участник в силно конкурентния пазар на влекачи за международен транспорт се разчита на съчетанието от качество, цена и следпродажбено обслужване. Срокът за доставка е 8 седмици. През 2018 година, когато F-Max не бе на пазара, делът на FORD TRUCKS на българския пазар е бил 4%. Очакванията за 2019-а са 5-6%, а целта е до 3 години да се достигне пазарен дял 10 на сто.

При старта на продажбите на F-MАX най-сериозни засега са продажбите в България, Румъния и Унгария. До края на годината FORD TRUCKS ще има дилъри в Полша, Литва, Латвия и Естония.

За да бъде новият влекач конкурентоспособен, за българския пазар е разработен специален пакет, включващ всичко необходимо за достатъчния минимум на комфорт, така че конкурентите ще бъдат атакувани със съчетание от качества и цена. Цената на този пакет, включващ екстри като хладилник, кафе машина, спойлери и др. оборудване, е 72 000 евро без ДДС.

Представянето на F-MAX е съпроводено с редица промоционални събития и приятни изненади за клиентите на FORD TRUCKS в България.

Източник: kamioni.bg

Leave your thought