Blog

Dacia Sandero – какво трябва да знаем за този автомобил ?

900 Views0 Comment

Dacia Sandero е румънската марка, собственост на френския производител на автомобили (Рено), a името си има своите корени в гръцкия език. Това означава войн – като трябва да признаем, че се бори усилено, за да ни даде най-доброто на ниска цена.
Ниската цена, при Dacia, не означава липса на качество, а точно обратно.

За цена от 20 000 лв, може да получите автомобил, които има всичко от което имаме нужда. Тук не си представяйте пълен лукс, а по-скоро добро качество и екстри за кола, която струва 20 000 лв.

История на Dacia Sandero

Имаше много важни събития, които са се случили през далечната 1966 г.: футболният отбор записа добри резултати на Световно първенство по футбол, Бийтълс направиха последните си концерти в Обединеното кралство, а Русия успешно кацна на Луната. През тази година се роди и румънския производител на автомобили Dacia, който, след като сключи лицензионно споразумение с Рено , стартира и производството на своя модел 1100 (базиран на Renault 8). Тогава Дачия създава своята мисия за производство на модерни, здрави семейни автомобили, които можем да си закупим и днес.

Dacia sandero 2021

Dacia вече е продала над 20 000 автомобила в България , а най-новия модел Sandero, вдига летвата на всички фенове на тази марка. Най-важното е, че цените все още са изключително ниски, а производителят е въвел редица инженерни промени.
Новите екстри в Sandero наистина дават всичко, от което може да се нуждае един клиент.

Sandero представлява модифицирана версия на CMF платформата на Renault Clio , която помага за подобряване на изживяването при шофиране, докато шасито на новата кола е по-леко и по-твърдо от преди. Качеството на интериора и технологиите също са повишени, което може би е още по-голям фактор за да накарат купувачите на малки автомобили да се разделят с парите си.

Със свеж нов облик и малко допълнителен финес, Sandero вече дава сериозни причини на купувачите, които търсят „традиционна“ покупка на супермини. Всички които са преки съперници на Dacia Sandero , като Renault Clio , Ford Fiesta , Hyundai i20 и Skoda Fabia , имат един недостатък – цена на Дачия е 5 000 лв. по ниска от всички други. Дори по-малките градски автомобили, като Kia Picanto и Hyundai i10 предлагат по-висока цена от Sandero, когато става въпрос за ценообразуване.

Изборът на двигатели е ограничен до SCe 65 1,0-литров трицилиндров бензин, произвеждащ скромните 64 к.с., докато вариантът с турбо TCe 90 е с 89 к.с. и по-висок въртящ момент. Допълнително е добавено TCe 100 Bi-Fuel, който предлага икономична технология за втечнен газ. Версията SCe 65 използва петстепенна ръчна скоростна кутия, докато автомобилите TCe 90 и TCe 100 Bi-Fuel разполагат с шестстепенна ръчна кутия, като TCe 90 също има опция за CVT автоматична.

Защо Dacia Sandero е толкова евтина?

Основният начин, по който успява да поддържа ниски цени, е като използва части, рециклирани от предишното поколение Renault Clio. Въпреки че цената, разбира се, е огромна точка за продажба на Sandero, фактът, че е невероятно евтин, не е единствената му ключова характеристика – освен това е здрав и надежден автомобил.

Надеждна ли е Dacia Sandero?

Противно на общоприетото схващане, Dacia са доста надеждни . Всъщност те са едни от най-надеждните коли в този клас. Проучването AutoExpress Driver Power от 2016 г. постави Dacia на трето място за надеждност с резултат 96,17 от 100. Този резултат е по-високо от Toyota и Honda.

 

Leave your thought