Blog
спирачни дискове

Спирачни дискове на супер цена

685 Views0 Comment

[iframe src=”http://vibokomers.net/avtochasti/amortisyor/” width=”100%” height=”500″]

Големи отстъпки за спирачни дискове до края на деня

Функцията на спирачния диск – част от спирачна система на превозното средство. Той е грубо оформен като плоскодънна купа с широк ръб на върха. Накладките се притискат към двете страни на ротора при натискане на спирачката, причинявайки триене и предизвиквайки спиране на превозното средство. Нормалното използване на спирачките води до износване на различни части от спорачната система и ако те не се проверява и сменя редовно, може да се появи повреда. Ако тази повреда не се отстрани своевременно може до доведе до значително влошаване на работата на спирачката и увеличаване на спирачния път. Добрата новина е, че много лесно можете да разберете дали диска е за смяна преди да тръгнете да купувате нови авточасти или да търсите скъпи сервизи.

Дали дисковете са за смяна

Как да разпознаем, че дисковете са за смяна – поради голямото триене спирачните накладки се износват с ежедневното шофиране. Ако някоя накладка се износи под 0.5см трябва да се смени. Най-добрият начин да разберем дали това е така е просто да ги свалим и да ги разгледаме. Друг сигурен признак е пискливия звук при натискане на спирачката. Има една малка метална подложка, наречена индикатор, която ще издава този ужасен звук всеки път когато натиснете педала на спирачката ако надкладките са износени.

Тест в пътна обстановко – излезте на път без движение, увеличете скоростта до 50 км/ч и натиснете силно спирачката без да спирате напълно.

  • При наличие на силно изкривяване на дисковете, ще усетите вибрации.
  • Ако не усещате вибрации увеличете до 100 км/ч  и отново рязко натиснете спирачката.
  • Ако усетите вибрации значи има леки изкривявания на роторите.

Чрез редовна смяна на накладките може да се избегне увреждане на дисковете. Въпреки това роторите могат да се изкривят от резки спирания, мръсотия и други проблеми.

Симптоми при проблем със спирачките

Основни предупредителни сигнали – има няколко неща които алармират при проблем в спирачната система. Ако някоя от тях са на лице трябва да проверите незабавно спирачната система.

Пищене – дразнещ звук при натискане на спирачката.

Потъване – липса на реакция или “потъване” спирачка показва теч в системата.

Придърпване – ако колата дърпа на една страна при натискане на спирачка е индикатор за износване на спирачните накладки или чужда материя в спирачната течност.

Стържене или ръмжене – силен метален звук показва, че накладките са напълно износени и са започнали да драскат по роторите.

Вибрации – пулсации при натискане не спирачката – ако усещате въбрацията в колелата и педала то проблема е в предните спирачки, ако я усещатете в седалката проблема най-вероятно е в задните.

Всеки един от тези предупредителни знаци говори за проблеми със спирачните дискове и трябва да им се обърне незабавно внимание. Ако проблемът е диагностициран достатъчно рано, професионален механик може да “рециклира” диска и да отстрани повредената повърхност.

Производители на спирачни дискове

Zakolata.bg предлага над 300 000 качествени авточасти на достъпни цени. Ангажираме се да ви доставим най-високо качество на най-ниска цена. Разполагаме с оснавните авточасти за всички масови автомобили. Освен това винаги можем да ви изненадаме с артикули и за по-рядко срещащите се коли. Работим с доказани производители и гарантираме качество и коректност.

Гаранция за най-добра цена на спирачни дискове

Вие търсите части за вашия автомобил? Zakolata.bg ви гарантира най-добра цена за предлаганите от нас качествени авточасти. Нашите специалисти непрекъснато следят нивата на цените на пазара и адекватно ги актуализират и корегират, така че да бъдат най-изгодни за Вас.

Leave your thought