Blog
свещи

Подмяна на запалителни свещи

796 Views0 Comment

Запалителни свещи

Един от най-важните компоненти на всеки двигател с вътрешно горене са запалителните свещи. Те отговорни за запалването на горивото, което поддържа двигателя работещ. С времето те се износват и може да се нуждаят от подмяна.

За щастие подмяната на запалителнителните свещи може да бъде доста лесна, но най-важното е да се знае когато трябва да ги подмените. В повечето случаи собствениците  на автомобили разбират, че свещите са за смяна когато възникне проблем с работата на двигателя. Не нужно обаче да чакате  това да се случи, за да ги подмените. Други сигнално признаци са:

  • липса на ускорение на превозното средство.
  • нарушено запалване на двигателя.
  • повишена консумация на гориво.
  • производителите на автомобили препоръчват да сменяте свещите на всеки 50 000 км.

Как да подменим запалителните свещи

Преди да започнете да сменяте запалителните свещи, уверете се, че работната зона е чиста и че двигателят е почистен от всякакви отломки или боклуци близо до цилиндрите. След отстраняване на всички замърсявания е време за отстраняване на бобината.

След отстраняване на бобината развийте стари свещи. Препоръчваме ви преди да продължите да изчистите напълно въглеродните натрупването. Преди да инсталирате новата свещ уверете се, че отстоянията са коректни. Препоръчителната отстояние е между 0.1-0.2 мм, но това зависи до голяма степен от вида на двигателя.

След това идва момента за монтиране на новата запалителна свещ. Проверете препоръките на производителя за затягане на свещите и завийте с динамометричен ключ. Не забравяйте, че прилагането на твърде много или твърде малко натягане може да наруши добрата работа на двигателя. Не забравяйте да нанесете малко диелектрична грес в запалителната. След това тази стъпка, можете спокойно да поставите бобина.

Сега е момента да запалитге двигателя и да направите пробна експлоатация.

Можете да спестите пари ако сами смените вашите запалителни свещи. Не забравяйте, че са ви нужни правилните инструменти за работа. Ако все пак решите да се дзоверита на професионалисти можете да ги намерите в servizi.bg

Гаранция за най-добра цена за запалителни свещи

Вие търсите авточасти за вашия автомобил? Zakolata.bg ви гарантира най-добра цена за предлаганите от нас качествени авточасти. Нашите специалисти непрекъснато следят нивата на цените на пазара и адекватно ги актуализират и корегират, така че да бъдат най-изгодни за Вас.

Производители на запалителни свещи

Zakolata.bg предлага над 300 000 качествени авточасти на достъпни цени. Ангажираме се да ви доставим най-високо качество на най-ниска цена. Разполагаме с оснавните авточасти за всички масови автомобили. Освен това винаги можем да ви изненадаме с артикули и за по-рядко срещащите се коли. Работим с доказани производители и гарантираме качество и коректност.

Leave your thought