Blog

Закрит гараж в двора – лесно и удобно решение

1034 Views0 Comment

Вашият имот увеличава стойността си и ви предлага несравнимо удобство чрез добавяне на закрит гараж

Ако разполагате с достатъчно пространство в двора на къщата, едно от най-удачните решения е да добавите към имота си и закрит гараж.

Той може да бъде вграден или прикрепен към къщата, да бъде напълно отделно обособен или дори подземен, ако считате, че тази концепцията е подходяща за вас.

Съвременните варианти са не само лесни, но и бързи за реализация, особено ако заложите на готови конструкции за сглобяване. Сглобяемите контейнери могат да бъдат стандартен модел или изработени ваш размер. Те са оборудвани с необходимата електрическа инсталация, осветление – външно и вътрешно, могат да имат под или да са без такъв, снабдени са също с алуминиева врата със заключваща система и ПВЦ дограма.

Важни въпроси при планирането на закрития гараж

За да се избегнат грешки и да се впишете в бюджета, трябва да подходите разумно към инвестицията. Определете правилно нуждите си, уточнете размерите и допълнителните екстри към постройката.

Обмислете дали помещението ще бъде само за паркиране на автомобила или включва още  зони за съхранение на инструменти, пособия и други вещи. Може да бъде заложена и работна маса за домашните майстори.

Преценете дали ще искате прозорци и до колко държите на отоплението през зимата. Погрижете се и за вентилацията, ако държите на нея.

Размерите на гаража се съобразяват според наличната площ. Той не бива да заема почти целия двор, нито да бъде с прекалено скромни мащаби, за да не ограничава възможностите ви като собственици.

Ако ще сменяте скоро семейната кола с по-голяма – от хечбек на ван, може да се окажете неподготвени да се впишете в предвидения първоначално гараж. Скицирайте вариантите и задължително се консултирайте със специалист, който да ви насочи към евентуалните варианти.

Гаражът трябва да пасва на къщата – не само на архитектурния стил, но и на цялостния застроен терен. Следете за общи елементи, сред които наклон на покрива, външна визия, тип врати и прозорци. Това са строителни детайли, които могат да повишат стойността на имота или да го обезценят съответно.

Не забравяйте, че основната функция на вашия гараж е да осигури надеждност, сигурност и защита за автомобила ви. По този начин вие ще го предпазите не само от евентуални набези, но и от градушки, гръмотевични бури, прекалено силно слънце или замръзване.

Самостоятелният гараж днес не изисква толкова средства, а същевременно е отлична стратегия с цел гарантиране на спокойствието ви у дома.

Leave your thought