Blog
амортисьори

Амортисьори и пружини на супер цена

730 Views0 Comment

[iframe src=”http://vibokomers.net/avtochasti/amortisyor/” width=”100%” height=”500″]

Големи отстъпки за амортисьори и пружини до края на деня.

Амортисьори и пружини са части от окачването на колата, които поглъщат друсането от неравностите и дупките и предоставят гладка и стабилна возия на автомобила. Всяка кола има четири амортисьора – един на всяко колело.

Аамортисьорите са авточасти без необходимост от поддръжка. Означава ли това, че те никога не трябва да се сменят? Не се нуждаят от смяна освен ако няма проблем с тях или ако просто искате да обновите вашата кола. Най-честият проблем възниква от теч на маслото.  Амортисьорите са пълни с масло. Ако при проверка в сервиза се установи, че има теч на масло от някой амортисьор то трябва незабавно да бъдат подменени, защото без достатъчно ниво на маслото просто ще престанат да работят. Понякога може да се развалят дори и без видими течове.

Симптоми за проблем с амортисьори

Какви са симптомите за проблем с амортисьори? Симптомите включват тропане или чукане при шофиране през неравности. Може да забележите, че колата ви се люшка нагоре и надолу като лодка. Най лесния начин за проверка на амортисьорите е да натиснете силно всеки край на автомобила и да го пуснете рязко. Ако с някой от тях има проблем той ще продължи да подскача нагоре и надолу по-дълго време, докато всичко е наред ще отскочи бавно и няма да скача повече от два пъти.

Друга често срещана причина за подмяна е след тежки в дупка, бордюр или след злополука. Във всеки от тези случаи, амортисьора може да се сгъне макар и да не е видимо, но проблема може да бъде открит при реглаж на колелата. Шофирането в подобно състояние не е безопасно. В допълнение това натоварва останалите три, което ще ги накара да се износят по-бързо.

Трябва ли да се сменят по двойки независимо дали и двата са в лошо състояние? Това не е необходимо, но обикновено е препоръчително да ги замените по двойки – предни и задни. Тъй като това един нов амортисьор ще поеме пътните неравности по-добре от стария. Ако смените само единия това ще създаде “неравности” от едната страна към другата. Въпреки това, ако колата не е много стара, подмяна само на единия амортисьор може да бъде достатъчно, тъй като от другата страна все още не е много износена.

При всеки един от горните признаци ти препоръчваме да се обърнеш към качествен сервиз.

Качествени производители на амортисьори и пружини

Zakolata.bg предлага над 300 000 качествени авточасти на достъпни цени. Ангажираме се да ви доставим най-високо качество на най-ниска цена. Разполагаме с оснавните авточасти за всички масови автомобили. Освен това винаги можем да ви изненадаме с артикули и за по-рядко срещащите се коли. Работим с доказани производители и гарантираме качество и коректност.

Гаранция за най-добра цена на амортисьори и пружини

Вие търсите части за вашия автомобил? Zakolata.bg ви гарантира най-добра цена за предлаганите от нас качествени авточасти. Нашите специалисти непрекъснато следят нивата на цените на пазара и адекватно ги актуализират и корегират, така че да бъдат най-изгодни за Вас.

 

Leave your thought