Blog
съединител

Съединител на супер цена

594 Views0 Comment

[iframe src=”http://vibokomers.net/avtochasti/amortisyor/” width=”100%” height=”500″]

Големи отстъпки на съединители до края на деня

Не съществува пробег или определен период от време, по който да се определи кога да смените съединителя на колата. Съединителят се подменя в момента в който забележим неизправност. Автомобил, който навърта много километри в града с постоянни спирания и тръгвания е по-вероятно да скапе амбриажа доста преди кола която се движи предимно на извънградско. Ето и няколко съвета от zakolata.bg как да разберете, че съединителя ви е за смяна.

  1. В момента когато диска на съединителя се износи ще усетите драскане при смяна на скорости. Ако това се случи, дискът престава да изпълнява адекватно основната си функция – да предава движение от двигателя към скоростната кутия и колелата.
  2. Ясен знак, че съединителят плаче за смяна е когато натиснем педала на газта, за да изпреварим или да изкачим хълм и двигателя вдига обороти, но скоростта на се увеличава пропорционално.
  3. Амбриажа е за смяна и когато при сяна на скорости това не се случва гладко, а се чува драскане или дори ако сме на правилната предавка усещаме, че колата се мъчи докато се нагоди към скоростта.
  4. От физична гледна точка, по-кратък ход от обичайното ход на педала на съединителя също ни показва, че диска започва да се износва.
  5. Можем да направим тест за проверка на степента на износване на съединителя, но не е препоръчително да се прави много често, тъй като и самата проверката помага за скъсяването на живота на този компонент. Трябва да включим двигателя на автомобила и да вдигнем ръчната спирачка. Трябва да включим на трета и плавно да започнем да вдигаме крака си от съединителя. Колкото повече време е нужно на колата да изгасне толкова по-износен е диска.
  6. Въпреки че не е възможно да се посочи точен пробег за смяна на съединител тъй като всичко зависи от начина на шофиране и качеството на материалите, като индикативна стойност може да се отбележи 150 000 км.

При всеки един от горните признаци ти препоръчваме да се обърнеш към качествен сервиз.

Качествени производители на съединители

Zakolata.bg предлага над 300 000 качествени авточасти на достъпни цени. Ангажираме се да ви доставим най-високо качество на най-ниска цена. Разполагаме с оснавните авточасти за всички масови автомобили. Освен това винаги можем да ви изненадаме с артикули и за по-рядко срещащите се коли. Работим с доказани производители и гарантираме качество и коректност.

Гаранция за най-добра цена за съединител

Вие търсите части за вашия автомобил? Zakolata.bg ви гарантира най-добра цена за предлаганите от нас качествени авточасти. Нашите специалисти непрекъснато следят нивата на цените на пазара и адекватно ги актуализират и корегират, така че да бъдат най-изгодни за Вас.

Leave your thought