Blog
масло

Превантивни съвети между две смени на маслото

308 Views0 Comment

Каква поддръжка е необхидима за интервала между смените на маслото?

Да, трябва да се проверява нивото на маслото на всеки няколкостотин километра. Паркирайте колата си на равна повърхност, извадете измервателната щека, почистете я добре в сух парцал и я върнете отново. Извадете я повторно и проверете нивото на маслото.

В идеалния случай, то трябва да бъде точно на горния маркер. Ако маслото е под долната границата това означава, че карате с един литър по-малко масло от необходимото и трябва да добавите един литър масло в картера. Ако е в между двете марки, можете да добавите част от литър, за да качите до горния маркер (разстоянието между горния и долния маркер е 1 литър, така че преценете от колко масло имате нужда). Трябва да знаете обаче, че тъй като маслото тече бавно когато е студено, пръчката не може незабавно да отрази количеството което добавяте. За това ви препоръчваме след добавяне да повторите пробата по-късно на същия ден или на следващия.

ВНИМАНИЕ: Внимавайте да не препълвайте картера на вашата кола с масло. Ако сложите прекалено много, колянов вал на двигателя може действително да влезе в контакт с маслото. И тъй като коляновия вал се върти с по няколко хиляди оборота в минута, той може бързо превърне вашето масло в пяна – като кипнало мляко, която седи на върха на капучиното. Защо това е толково страшно? Маслената помпа не може да изпомпва пяна много добре и в резултат на това няма да може да достави масло за частите на двигателя, които се нуждаят от смазване. Резултатът … скъпо посещение в servizi.bg

Ако сте с ниско съдържание на масло проверете внимателно какво масло да добавите според препоръките на производителя на вашата кола.

Ако често отчитате ниско съдържание на масло в картера на колата препъръчваме ви да го съобщите веднага на механик от servizi.bg. Може да имате течове или колата да гори масло? Признаци, че може да се подготвите за сериозни разходи.

Съвет на zakolata.bg: В един момент, всеки двигател започва да гори масло. Изградете си навик за проверка на маслото от време на време, за да избегнете неприятни изненади.

Leave your thought