Blog

5 признака, че трябва да проверите спирачките – Част 2

417 Views0 Comment

Продължение на 5-те признака за проблеми с вашата спирачна система

Вижте кои бяка първите признаци за проблеми със спирачките – Част 1.

2. Странни звуци

Със сигурност майка ви е казвала, че слушането на силна музика вреди на слуха.  Е това важи в пълна сила и за спирачките. Причината е, че един от основните предупредителни знаци за проблем със спирачките е един писклив звук. И докато този звук е достатъчно силен, за да се чуе дори когато прозорците затворени за съжаление не може да стигне до ушите ви когато радиота гърми.

В допълнение към този писклив сензор заслушайте се и за груб драскащ звук. Той сигнализира, че сте износили напълно накладките и метала на челюстите вече драска по дисковете. Тове не само увеличава спирачния път на колата ви, но и наранява дисковете. Ето как от една сравнително евтина смяна на накладки можете да се окажете пред значително по-скъп ремонт. Съжаляваме да го чуем, но не забравяйте, че най-добрите цени са в zakolata.bg

3. Занасяне

Имате ли чувството, че колата ви прави каквото си иска? Например леко завива на ляво или на дясно по време на спиране или шофиране. Ако е така, това би могло да бъде проблем със спирачната система. Причината за това придърване може да са заседнали челюсти. При този сценарий едниния диск ще се трие постоянно, а другия не. В този случай колата ви ще тегли в посока на заседналите челюсти.

Друг сценарий отново свързан със спирачките, който би могъл да причини занасяне на колата е свързан със спирачните маркучи – лошото им състоянеие може да доведе до неравномерн натиск на спирачните апаратчета при натискане на педала.

Друг вариант е накладките да са неравномерно износени и да прилагат различен натиск на дисковете.

Занасянето обаче не винаги означава проблем със спирачките. Причината би могла да дойде и от неравномерно напомпани или износени гуми, лоша настройка или проблем с окачване на автомобила. Ето защо, ако колата започва да тегли потърсете servizi.bg.

Leave your thought