Blog
накладки

Смяна накладки – инструкции

654 Views0 Comment

Как се сменят накладки

Автомобилните накладки се износват с течение на времето и трябва да бъдат подменяни редовно. Ако нещо скърца при натискане на спирачките това е знак за износени накладки. Тъй като това скърцане не винаги се чува, по-новите модели автомобили имат сензори, които засича състоянито на спирачката. За щастие, ако имате правилните инструменти подмяна на накладките е нещо, което можете да направите и сами.

Смяна накладки – 9 лесни стъпки

1. Първото нещо, което трябва да направите е да се закупи правилните накладки за колата си. Това също е много лесно – просто въведете данните на автомобила си в търсачката на zakolata.bg. Ако все пак имате някакви колебания нашите експерти ще ви помогнат да определите какъв вид са накладките за вашия автомобил при това на гарантирано най-ниска цена.

2. След като закупите нови накладки можете да започнете с работата. Първо задействайте ръчната спирачка, за да блокирате задните колела на автомобила. Ако колата ви не разполага с ръчна спирачка, блокирайте задните колела с тухла.

3. Следващо нещо, което трябва да направите е да се разхлабите гайките на гумите. Имайте предвид, че трябва само да ги разхлабите, а не да ги премахнете напълно.

4. След разхлабване на гайките на джантите използвайте хидравличен крик за повдигане на автомобила. сега вече можете да отвиете напълно болтовете и да свалите гумата.

5. Обикновено има 2-4 болтове на челюстите. Преди разхлабване, проверете дали шублера не е под прекалено голям натиск. Челюстите трябва да бъдат в състояние да се движат малко настрани. Ако не се движат това означава, че шублера е под твърде голям натиск и може да излети след като отвиете болтовете. Ако болтовете са запекле малко WD40 може да ви бъде от помощ.

6. Първо разхлабете болтовете, шублера трябва да остане свързан към спирачната система. Използвайте малко парче тел, за да го задържите към шасити, така че това не де не окаже натиск върху маркуча на спирачката.

7. Сега можете да махнете старите накладки . Бъдете внимателни да не повредите шублера при изваждането им.

8. След отстраняване на старите накладки нанесете смазка по металните ръбове. Избягвайте нанасянето на смазка от вътрешната страна на новите спирачни накладки.

9. Сега е време да се сложите новите спирачни накладки. Поставянето им е сравнително просто – поставете ги обратно точно както са стояли старите спирачни накладки.

Гаранция за най-добра цена

Вие търсите авточасти за вашия автомобил? Zakolata.bg ви гарантира най-добра цена за предлаганите от нас качествени авточасти. Нашите специалисти непрекъснато следят нивата на цените на пазара и адекватно ги актуализират и корегират, така че да бъдат най-изгодни за Вас.

Производители на авточасти

Zakolata.bg предлага над 300 000 кач22ествени авточасти на достъпни цени. Ангажираме се да ви доставим най-високо качество на най-ниска цена. Разполагаме с оснавните авточасти за всички масови автомобили. Освен това винаги можем да ви изненадаме с артикули и за по-рядко срещащите се коли. Работим с доказани производители и гарантираме качество и коректност.

Leave your thought