Blog
акумулатор

Смяна на акумулатор – как, кога и къде?

678 Views0 Comment

Акумулаторът е сърцето на автомобила. Колкото и мощен да е, все някога и неговото време за смяна ще дойде. Как може да разберете, че трябва да бъде подменен?

  • Светлините на фаровете започват да светят по-слабо отпреди
  • Трудно пали или въобще не запалва – нужни са ви кабели, за да стартирате автомобила
  • Средният срок за живота на акумулатор е между 4-5 години

Как да разберете дали имaтe нyждa oт смяна на акумулатор?

Има ли лесен начин да установим, че акумулатора е за смяна? Да. Опитайте да запалите автомобила нощно време с включени фарове. Ако не светят достатъчно силно, освободете от скорост, вдигнете ръчната и подавайте газ. Така ще вдигнете оборотите. Ако акумулаторът ви е слаб и се нуждае от смяна, фаровете ще засветят по-силно, докато подавате газ. За да установите, че е изтощен, колата ви няма да може да запали изобщо, и фаровете ѝ няма да светят.

Преди всичко, уверете се, че проблемът с автомобила наистина е свързан с акумулатора. Всеки автомобил се нуждае от различен акумулатор, затова не избирайте случаен. След това трябва да изберете подходящ нов. Как да стане това?

Следвайте инструкциите в сервизната информация за автомобила.

За да си купите нов акумулатор, нужно е да знаете какъв е той: размер, марка, модел, какъв двигател има автомобила ви. След като сте научили тази информация, може да   се консултирате с експертите за да направите най-добрия избор. Надежден магазин за акумулатори, където наистина може да получите индивидуална и лична консултация е Тимо (линк към страницата с акумулатори).

Ако досега не сте сменяли акумулатор, или се притеснявате, по-добре се доверете на специалист, който бързо, лесно и безпроблемно ще смени стария с нов. Редовно проверявайте вашия акумулатор, ако е нужно – презареждайте го. Съхранявайте го добре зареден, защото ако не е, възможно е да се появи необратима сулфатизация и да го увреди завинаги. Добрата експлоатация на автомобила му позволява да ви служи по-дълго време, а вие да му се радвате и да пътувате безпроблемно.

Leave your thought