Blog
горивна помпа

Проблеми с горивна и водна помпа

609 Views0 Comment

Помпи в автомобила

С напредването на технологиите устройството на автомобила става все по-сложно. Всевъзможни видове помпи играят важна роля за добрата работа на двигателя. Като всеки елемент и те дефектират. В тази статия ще разгледаме  евентуалните проблеми с двата основни вида помпа – горивна и водна.

Електрическа горивна помпа

Горивната помпа е един от основните елементи от гориво-подаващата система в двигателя. Замърсяването е сред най-често срещания проблем, който може да възникне по време на нейната работа. Лошо гориво, външни частици и отпадъци са основните замърсявания, които влизат в резервоара и по тръбите стигат до горивната помпа. Ака имате такъв проблем е задължително освен да почистим или да сменим с нова горивната помпа да почистим и местата през които преминава бензина постъпващ в нея.

Ако решите да закупите нава горивна помпа трябва да имаме предвид при какво налягане ще работи тя. Налягането зависи от типа на двигателя:

  • Двигателите с карбуратор работят при налягане около – 30кРа.
  • Двигателите с моноинжекциони работят при налягане около – 120-160кРа.,
  • Двигателите с пълна инжекция работят при налягане около – 1320кРа.

Водна помпа

Водната помпа е от изключителна важност за добрата работа на двигателя с вътрешно горене. Те са много функционални, леки и с огромна производителност. Те са много просто устроени и благодарение на това рядко има проблем с тях. Основен детайл е работното колело, което е монтирано на вал, а той е лагеруван в тялото на водната помпа. В единия край е прикрепен фланец и към него е монтирана ремъчна шайба и вентилатор. Работното колело на водните помпи имат лопатки, които така са конструирани, че да образуват криви разширяващи се към краищата. Охладителната течност постъпва в помпата по приемателна тръба и нейното движение е от центъра към краищата. Задвижването на водните помпи в по-вечето случаи става чрез плосък или клиновиден ремък. При някои модели автомобили те са свързани към ангренажния ремък, който задвижва коляно-мотовилковия механизъм.

Гаранция за най-добра цена

Вие търсите части за вашия автомобил? Zakolata.bg ви гарантира най-добра цена за предлаганите от нас качествени авточасти. Нашите специалисти непрекъснато следят нивата на цените на пазара и адекватно ги актуализират и корегират, така че да бъдат най-изгодни за Вас.

Производители

Zakolata.bg предлага над 300 000 качествени авточасти на достъпни цени. Ангажираме се да ви доставим най-високо качество на най-ниска цена. Разполагаме с оснавните авточасти за всички масови автомобили. Освен това винаги можем да ви изненадаме с артикули и за по-рядко срещащите се коли. Работим с доказани производители и гарантираме качество и коректност.

 

Leave your thought