Blog
окачване

Профилактика и поддръжка на окачването

545 Views0 Comment

Профилактика на окачване

Окачването и неговите елементи имат огромно значение за сигурността при шофиране. За повечето дейности за ремонт и поддръжка на елементите на окачването като носачи, пружини и амортисьори ще имате нужда от професиналната помощ на servizi.bg.

За това е важно да обърнем повече внимание на профилактиката и самообслужването. Възползвайте се от годишния технически преглед или друго посещение в сервиз, за да проверят носачи, пружини и амортисьори на вашата кола и винаги подменяйте износените детайли своевременно. Така се постига не само сигурност и комфорт на управлението, но се удължава експлоатационния срок на отделните детайли, което от своя страна води до спестяване на средства.

Проверка за износване на детайли по окачването

Всички детайли от окачването на съвремените автомобили подлежат на естествено износване от експлоатацията на колата. Това износване не може да бъде измерено с точност тъй като зависи основно от  начина на управление, условията на експлоатация, както и от поддържането и от почистването. Препоръчваме ви на всеки 10 000 км пробег да се консултирате със специалист относно състоянието на основните елементи на предното окачване като носачи, пружини и амортисьори. Ако установите чукане в предния мост по време на път потърсете servizi.bg когато ви е възможно, за да бъде отстранен проблема своевлеменно преди да е навредил и на други елементи по окачването. С проверка на степента на износване на предното окачване, може своевременно да се открият неизправности и да се предотвратят по-големи повреди.

Оглеждане на предното окачване

За да се огледа предното окачване на колата, цялата предна част трябва да се повдигне. Ако нямате възможност да го направите, последователно се повдигат едната и другата страна с крик и се подлагат подпорни стойки. След това процедурата е следната:

  • Свалят се двете предни колела.
  • Внимателно се проверяват двата носача и шарнирните болтове за повреди.
  • Особено внимание се обръща на целостта на защитните маншони на шарнирните болтове и на сферичните болтове от кормилните щанги. Ако има наранявания на целостта на маншоните в лагерните черупки навлиза вода, мръсотия, пясък и т.н. Това води до изключително бързо износване на шарнирите. Поради тази причина ако маншони са скъсани или напукани те трябва веднага да се подменят с нови.
  • Проверка на винтовите връзки на предното окачване.
Гаранция за най-добра цена на носачи, пружини и амортисьори

Вие търсите части за вашия автомобил? Zakolata.bg ви гарантира най-добра цена за предлаганите от нас качествени авточасти. Нашите специалисти непрекъснато следят нивата на цените на пазара и адекватно ги актуализират и корегират, така че да бъдат най-изгодни за Вас.

Производители на запалителни носачи, пружини и амортисьори

Zakolata.bg предлага над 300 000 качествени авточасти на достъпни цени. Ангажираме се да ви доставим най-високо качество на най-ниска цена. Разполагаме с оснавните авточасти за всички масови автомобили. Освен това винаги можем да ви изненадаме с артикули и за по-рядко срещащите се коли. Работим с доказани производители и гарантираме качество и коректност.

Leave your thought