Blog
накладки

Накладки на супер цена

565 Views0 Comment

[iframe src=”http://vibokomers.net/avtochasti/amortisyor/” width=”100%” height=”500″]

Големи отстъпки за НАКЛАДКИ до края на деня

Не забравяйте, че е опасно да чакате твърде дълго, за да смените вашите накладки. Когато използвате спирачките хиляди пъти постепенно накладките се износват и способността за спиране на колата намалява. Но как да разберем кога е време да ги смените?

За щастие, това не е трудно да се определи. Когато колата ви има нужда от смяна на накладките тя ще ви го пакаже. Обикновено дисковите спирачки включват част, наречена индикатор за износване. Той представлява малко парче метал, прикрепено към накладките и когато те се износят до определено ниво започва да се допира до спирачните дискове и издава пищящ звук при натискане на спирачния педал. Този неприятен шум е сигнал, кой ви казва, че е време да обърнете внимание на спирачната система. С други думи, шумни спирачки не са шега работа. Ако чуете този звук при натискане на спирачния педал на вашия автомобил веднага предприемете мерки за смяна на накладките.

Смяна на дискове и накладки

В случай, че сте решили сами да смените накладките има още няколко знака за които трябва да внимавате. Ако те са били силно износена, може да са оставили дълбоки кръгли следи и канали в спирачни дискове. В случай, че тези следи са дълбоки значи ще трябва да смените и роторите. Ако каналите не са много дълбоки има възможност за рециклиране на дисковете.

Докато сменяте накладките е добра идея да разгледате спирачните тръбопроводи за пукнатини и дупки. Ако има неизправност или изтичане в някоя от спирачните маркуче, можете да загубите налягане на спирачна течност и спирачките ви ще откажат да работят. Ако намерите теч, опитайте се да намерите източника. В зависимост от вашите способности, можете да поправите теча или да потърсите професионален сервиз. Така или иначе, ремонтирайте го възможно най-скоро. Дори и малък теч в хидравлична спирачна система може да доведе до големи проблеми.

Дали накладките ще издържат хиляди или десетки хиляди километри зависи от конкретното превозно средство и начина на шофиране. Колкото повече натискате спирачката толкова по-кратък ще бъде живота на вашите накладките.

Производители на накладки

Zakolata.bg предлага над 300 000 качествени авточасти на достъпни цени. Ангажираме се да ви доставим най-високо качество на най-ниска цена. Разполагаме с оснавните авточасти за всички масови автомобили. Освен това винаги можем да ви изненадаме с артикули и за по-рядко срещащите се коли. Работим с доказани производители и гарантираме качество и коректност.

Гаранция за най-добра цена на накладки

Вие търсите части за вашия автомобил? Zakolata.bg ви гарантира най-добра цена за предлаганите от нас качествени авточасти. Нашите специалисти непрекъснато следят нивата на цените на пазара и адекватно ги актуализират и корегират, така че да бъдат най-изгодни за Вас.

Leave your thought