Blog
Накладки ауди

Как да удължим живота на накладките на Ауди

433 Views0 Comment

Има много причини, поради които спирачния комплект на вашето Ауди може да се износи преждевременно. Това може да се дължи на вида и материала на накладките.

 

  • Ако са меки или не съответстват на изискванията на производителя на автомобила, очаквайте ранна повреда.
  • Когато монтажът не е извършен правилно, спирачните накладки също могат да се износят бързо.
  • В повечето случаи обаче проблема се корени в начина на шофиране. Осъзнаването на някиои нездравословни навици при шофиране и внимателно наблюдаване на признаци на износване ще спомогнат значително за удължаването на живота на спирачния комплект на вашето Ауди и по този начин ще ви помогне да спестите пари поради преждевременна подмяна.

Проверявайте накладките и спирачната ефективност


Редовна визуална проверка

Ако редовно проверявате спирачките, можете да видите реалното състояние на всяка част от спирачната система. По-специално можете да откриете проблеми, които могат да намалят живота на спирачните накладки. Визуалната проверка ви позволява да направите необходимите настройки и да сте в състояние да отстраните проблема на време. По този начин можете да удължите живота на комплекта спирачни накладки на Audi. Някои колела имат слотове, които ви позволяват да проверявате визуално спирачките.

Имайте предвид, че когато дебелината на спирачната ви подложка е по-малка от един сантиметър или когато индикаторът за износване е изчезнал, вече е необходима подмяна.

Следете за необичайни промени

Правилната поддръжка не се ограничава до визуална проверка. Всъщност, поддръжката е по-ефективна, когато следите внимателно за необичайната промяна, докато шофирате и използвате спирачките. Слабата спирачна сила, например, може да е индикатор за проблем в другите части на спирачката, които могат да доведат до преждевременно износване на спирачните накладки. Когато внимавате за тези необичайни промени, няма да ви се налага да чакате да станат видими индикаторите за подмяна.

Не пренебрегвайте спирачния шум

Друг индикатор за проблем с накладките е шумът, причинен от натрупване на прах, замърсяване на смазката и повреда на ротора.


Подобрете навиците за шофиране и спиране


Навигации при шофиране

Има хора, които са твърде нетърпеливи да се уверят, че стъпват на десния педал, когато трябва да спрат. Това, обаче, има много лош ефект върху спирачните накладки. Те се износват непрекъснато, без да могат да изпълняват функцията си правилно. Бързото шофиране също води до бързо изхабяване. Това е така, защото голямата скорост изисква по-силна спирачна мощност, което означава повече топлина и налягане, които накладките трябва да издържат. Избягвайте тези нездравословни навици на спиране и очаквайте спирачката на спирачната система Ауди да ви служи по-дълго.

Спирачни навици

Внезапното спиране оказва влияние на спирачните накладки. Така че, когато знаете, че трябва да спрете – когато се приближавате до кръстовища, светофари, училища или други подобни места с висока степен на трафик – преминете на по-ниска предавка и бавно натискайте спирачния педал.


Комплект спирачни накладки


С прахово покритие

Съвремените спирачни накладки на Ауди са изработени, за да достигнат до високите стандарти на световните топ производители на спортни автомобили. Наборът спирачни накладки на марката се гордее със своето прахово покритие, което осигурява силна защита срещу корозия. Този специален слой армировка спомага за удължаване на живота на спирачните накладки. под праховото покритие има висококачествен слой материал, който е с доказана устойчивост на топлинна бариера и висока якост. Всеки спирачен тампон е оборудван с повече от 20 вида специални материали, които гарантират, че ще предотвратят шума всеки път, когато шофьорът стъпи на спирачния педал. Също така има способността да намали риска от причиняване на пукнатини на повърхността на спирачните ротори. Полуметалният материал на спирачната накладка помага да издържат най-високите температури и най-суровите условия на шофиране. Това го прави идеалното решение за потребители, които са много активни в професионалните състезателни автомобили.

Керамични накладки

Керамичен материал е идеален за употреба в градси условия поради здравословния си състав без азбест.  Освен това увеличава спирачната сила и намаляват шума и праха, създавани при спиране. Тъй като накладките са изработени така, че да отговарят перфектно на специфичните модели на Ауди, те благоприятстват отличната функционалност и съвместимостта на спирачните дискове. Тази характеристика удължава живота на спирачния тампон и спирачния ротор с почти 80%.


[iframe src=”http://vibokomers.net/avtochasti/amortisyor/” width=”100%” height=”500″]

Leave your thought