Blog
конски сили

5 евтини начина за увеличаване на конските сили

6354 Views0 Comment

Вероятно изпитвате истинска наслада от шофирането на старана си кола – но няма ли да е още по-забавно тя е малко по-бърза?

Колатави е в добро състояние. Грижите се усърдно за нея с редовни смени на маслото и минавания през автомивката. Но не би ли било хубаво, ако беше малко по-бърза? Не говорим да я направите скъпа “резачка”, а просто леко да я тунинговате 🙂 Има пет лесни начина да го постигнете и това няма да ви струва скъпо.

1. Студен входящ въздух

Това е първото нещо, което почти всеки ще ви каже когато говорим за конски сили. Идеята е, че студеният въздух е по-плътени така повече въздух се смесва с горивото. Това означава по-добро горене и следователно по-голяма мощност – реалистично да постигнете от  5 до 7 конски сили за нормален двигател. Просто проверявайте редовно филтрите и въздухомера. Ако вече сте го направили и вашия двигател получава студен и чист въздух опитайте някой от другите трикове в този списък.

2. Изпускателна система

Проверете тръбите от катализатора, изпускателната тръба и в задната част на колата до бронята. Колкото по-бързо отработените газове отлитат толкова повече място се отваря в двигателя за въздух и гориво и повече въздух и гориво, а това означава по-голяма мощност.

3. Катализатор

Автомобилните производители са зъдължени да поставят катализатор на всяка кола излязла от заводите. Те обаче не увеличават работоспособността на двигателя, но определено помагат да дишаме по-чист въздух. Ако катализатора ви е задръстен това направо убива конете под капака на колата. През последното десетилетие катализаторите се развиха чного и станах непосилно скъпа резервна част. Ако не ви се инвестира в нов заменете стария с резонансна тръба. Имайте предвид, че това е незаконно. И не го правете сами, обърнете се към специалист от servizi.bg

4. Гумите

Вярваш или не, но има един куп трикове които можете да направите с гумите, за да увеличите мощността на колата. Започнете с по-агресивна шарка; спазвайте препоръките на производителя, за да постигнете оптимална линейна скорост; сменете нормалните гуми с комплект по-малко, за увеличаване на ускорението (имайте предвид, че това ще обърка скоростомера на колата). Винаги можете да закупите и нов набор от алуминиеви джанти за монтиране на тези нови гуми – бъдете внимателни комплект хубави джанти ще намали теглото на колелата, но джоба ви ще олекне още повече.

5. Препрограмиране

промяната на настройките на компютъра на вашата кола променя програмата по отношение на времето, дместа гориво-въздушна и други елементи свързани с конските сили. Недостатъкът е, че пренастройването върши работи само ако колата е с турбо или компресор. За съжаление ако препрограмирането е фабрично ограничено няма да можете да се възползвате от тази екстра. В този случай можете да прибегнете до чип тунинг, но това е скъпа инвестиция.

Leave your thought