Blog
ремонт кола

Да поправя колата или да си купя нова?

914 Views0 Comment

Нова кола или още един ремонт?

Ако си задавате този въпрос – отговорът обикновено е доста ясен. Поддържайте старата си кола за толкова дълго колкото си струва. Докато ремонта не струва повече от колата и е относително надежден, това е правилният избор. Вашата застраховка обикновено ще бъде по-ниска за по-стар автомобил а със спестените пари можете да направите някои по-евтини поправки. Не забравяйте, че zakolata.bg ви гарантира винаги на

Има няколко обстоятелства, които трябва да повлияят на вашето решение. Едно съображение е колко добре колата е поддържана във времето. Един добре поддържан автомобил колкото и да е стар ще се представя по-добре от друг на който са му взели здравето. Ако автомобилът е нисък клас това също оказва въздействие върху неговия полезен живот. Когато се опитвате да навъртите още 50 000 км на кола кола, която е омазала пода на гаража ви с масло трябва да сте наясно, че това е просто поредното от дълга поредица бедствие.  В такъв случай може да е добра идея да помислите да направите промяна колкото се може  по-рано.

Ако можете да направите сами част от ремонтите, поддържането на вашия автомобил още известно време вероятно ще добра идея дори и ако решите  дадобавите годишно членство за пътна помощ към своя списък с разходи. Ако живеете в район, където повреда може да ви остави на пътя в безизходица това се превръща  в голям стимул за покупка на нова возило. Много важно е дали разчитате на колата си за поминък. Когато сте в продажбите и обикаляте постоянно липсата на надежден автомобил е повече от неудобство.

Един автомобил може да представлява повече от средство за транспорт. Колата може да символизира статус, свобода и други не-транспортно свързани ценности. Когато тези мотиви стават част от микса,  решението кога да продавате може да стане по-сложно. Ако в момента  не плащате вноска за автомобил и не можете да си позволи такава, просто ще трябва да претеглите нематериалните ползи от приятно пътуване срещу реалната и непосредствена нужда от прехрана.

Ако решите да приеме предизвикателството и да се отърве от колата си в полза на нещо по-ново е хубаво да се подготвите добре. продажбата на вашия автомобил е най-добрия начин за набавяне на първоначален капитал, но това може да ви струва някои инвестиции. Автокъщите обикновено искат пари за престой на возилото, а в последствие и процент от продажбата. Вместо това можете да получи повече за стария си автомобил, ако го пуснете сами за продажба в mobile.bg. Не забравяйте, че тази кола може да бъде грозна гледка и голямо разочарование за вас, но за някой друг това може да бъде един нешлифован диамант.

Вземете  по-добра кола

Не сменяйте колата си за друга таратайка. Решете предварително какво търсите и проучете максимално сервизната  история на превозно средство на всеки употребяван автомобил, който оглеждате. Почти всички автомобили нов внос имат сервизна книжка – изискайте я. Ако някоя кола ви хване окото закарайте я на оглед в serviz.bg.

Leave your thought