Blog

Как да работим като шофьор в Холандия и да получаваме високи заплати.

2392 Views0 Comment

През последните години в Холандия процентът на активните шофьори на камиони намалява, поради което са предприети специални мерки като значително увеличение на заплатите, увеличение на производствените бонуси и огромна гъвкавост за отпуските на шофьори на камиони.

В днешно време заплатите на международен шофьор с категория С+Е може и да надхвърлят 4000 евро на месец, като минималните заяплати започват от около 3300 евро. За шофьори с категория С, зплатите се движат в диапазона 2400-2600 евро, като квартирата е за сметка на компанията.

Ако се интересувате от работа като шофьор на камион в Холандия и по този начин да се възползвате от добрите възможности, които този пазар предоставя в момента можете да разгледате активните обяви на сайта на 247drive.com. Първо обаче трябва да знаете какви са необходимите изисквания и за ваше удобство ще ви разкажем за това по-долу.

BSN номер

Гражданският служебен номер (BSN) е уникален персонален номер, който се дава на всеки регистриран работник в Холандия. Чрез него се внасят вашите осигоровки и можете да го използвате пред всяка държавна служба в Холандия. Не е необходимо да предоставяте данните си на всяка отделна правителствена организация – те могат да ги намерят чрез вашия BSN.

Не можете да започнете работа без BSN номер. С изваждането му обикновено се наема работодателя.

Език

Второто най-важно изискване за всеки, който иска да кандидатства за работа като шофьор на камион в Холандия, е да има поне базово ниво на английски език.

Въпреки че не се изисква роден или напреднало ниво на владеене, много е важно да можете да говорите, слушате и четете на английски, тъй като работата на шофьор на камион също изисква взаимодействие с обществеността, надзорници на товарене и разтоварване, писане отчети и четене на документи и транспортни бележки.

Препоръки

Въпреки, че не всички фирми ги изискват, хубаво е да се подготвите с някого, който би могъл да каже няколко добри думи за вас и работат ви като шофьор. Това може да ви постави пред останалите кандидати при избора на Холандския ви работодател.

Как да работим като шофьор на камион в Холандия

Сега, след като знаете изискванията, нека ви кажем какви стъпки трябва да предприемете, ако се интересувате от работа като шофьор на камион в Холандия.

Изберете най-добрата оферта

Най-уместното нещо, преди да отидете на работа, е първо да знаете всички опции, които може да са на масата, за да вземете най-изгодното решение. За да направите това, ви препоръчваме да се консултирате с транспортни страници и форуми, където можете да разберете кои компании наемат, какво искат и какво предлагат.

Можете да направите това дори по време на отпуската си в България, като посетите портали като 247drive.com или други уебсайтове, специализирани в предлагането на навременна информация и актуализации на пазара на труда относно шофирането на камиони.

Leave your thought