Blog

Как да опазите колата си от набези – доверете се на автоключар

387 Views0 Comment

Не сме свикнали често да се консултираме с автоключар, а той може да ни бъде от полза при опазването на имуществото

В България тепърва ще узряваме за идеята, че ни е нужен специалист почти за всяко нещо. Не можем, но активно се опитваме да си бъдем сами адвокати, да си бъдем счетоводители, да си бъдем и ключари. Вариантите са много, както сами разбирате, но никой не се е родил научен, нито пък е експерт във всяка област. Ето защо в такива моменти би трябвало да се доверяваме на хората, които са подготвени в материята.

Обикновено го правим, когато сме изправени пред спешна ситуация. Автоключарят разполага с пълен боен арсенал и може да се намеси, ако се окаже, че по ред причини нямаме достъп до колата си. Той със сигурност ще я отключи, ще ви направи копие на ключа, ще ви направи нов ключ, ще ви смени настройките на секретността на ключалката – услугите са според казуса, с който се сблъсквате.

Но защо не го потърсите, когато имате нужда да узнаете как да защитите автомобила си?

Повечето представители на бранша имат съответния опит и умения, следят пазара, знаят какъв вариант да ви предложат специално за вашата кола. Особено, ако се обърнете към автоключар в София – има достатъчно на брой специалисти.

Техните съвети са ценни и е препоръчително да ги следвате:

  1. Вид на ключалките

Най-важното условие е да познавате устройството си на заключване. Не е задължително да е на професионално ниво, но след консултация ще знаете каква е спецификата му и за какво да внимавате, за да не се стига до набези на крадци. Има си детайли, които са от съществено значение, а от вас се изисква само да следите за опасни признаци.

  1. Какво има в багажника

На този въпрос ще иска отговор и потенциалният престъпник. За да не събуждате любопитството му, бъдете по-дискретни, когато оставяте вещи вътре. Правете го на дистанция от мястото за паркиране.

  1. Седалките не са склад

Вътре в автомобила е желателно да не си оставяте ценностите, особено технически устройства и документи. Ще се окажете не само на загуба, защото е изчезнал любимият ви телефон, а и ще се наложи да купувате прозорец или друг елемент от колата, който е бил подложен на атака. За главоболията, които ви предстоят, дори не е нужно да се споменава.

Leave your thought