Blog
избор автомобил

Изборът на автомобил – сблъсък между мъжете и жените

858 Views0 Comment

Идва дългоочакваният момент за покупката на нов автомобил в семейството. Да, но както на останалите фронтове и тук сблъсъкът между мъжа и жената може да е силен. Отдавна отмина времето, в което се говореше, че жените изберат колата по цвета й. Високата информираност, честото взимане на адекватни технически решения и често пъти самостоятелният живот, са научили и нежния пол на някои хитрини.

Какви критерии да се вземат предвид и чие мнение е по-важно?

Няма вярна формула. И не всеки разбира от всичко. Проучете възможностите и анализирайте подробно нуждите си. Важно е колата, която ще вземете да ви служи вярно и по предназначение.

Спортни или практични

Мъжете са по-склонни към избора на мощни и спортни возила, но до колко е практично това за семейството?! Не особено много. Жените обикновено избират по-масови и компактни модели. Те се вместват чудесно в градския пейзаж и обикновено не правят големи разходи за гориво. Ако можете да си позволите поддържането на две превозни средства, това би представлявало оптимален вариант. Но, ако изборът се свежда до едно, ще се наложи и двете страни да направят някои компромиси.

На дълъг път

Предвидете не само градското шофиране, но и извънградските пътешествия. Ако ги предприемате често, ще се радвате на комфорта, който сте постигнали. Помислете колко багаж искате да събирате. Не всяка кола ще предостави пространство за голям обем. А това е много важно, ако не можете да се ограничите в няколко чанти.

Мощността не е на последно място

Може и да не сте фен на лудите скорости, но е хубаво когато ви потрябва да се изтеглите бързо от ситуацията на пътя. Повече мощност е винаги по-добре.

Планирате ли увеличаване на семейството

Ако сте решили да попълните броя на членовете на фамилията, предвидете достатъчно място за столчета за кола. Може и да не ви се струва важно, но когато дойде моментът няма да е добре да сменяте колата, само защото крачетата на бебето опират в предните седалки.

Не се скъпете

Когато влагате по-голяма сума в по-нова кола, тя ще се възвърне под формата на облекчени данъци, по-малко ремонти и амортизация. Евтиното в повечето случаи излиза по-скъпо. За това смело напред. И все пак винаги може да решите да смените старото возило за по-луксозно, което ще ви доставя удоволствие от всеки изминат километър. Тук не става само въпрос за разглезване и лукс. Все пак това е дълготрайна инвестиция и ако тя ви носи удоволствие от употребата, значи парите не са дадени напразно.

 

Home

Leave your thought