Blog
проблеми с двигателя

5 признака за проблеми с двигателя – Част 3

2473 Views0 Comment

Представяме ви последните два признака от 5-те най-често срещани признака за проблем с двигателя

Вижте кои са първите прзнаци за проблем с двигателя – част 1 и част 2

4. Странни миризми

Колите рядко миришат приятно. Те горят бензин или дизел и имат много горещи метални повърхности. Ароматът може да сигнализира за изтичане на течности от техните нормално затворени свързани системи или може е причинен от опасни изгорелите газове нахлуващите в купето на вашия автомобил. Автомобилите изхвърлят токсични газове като въглероден оксид, така че ако вътрешността на колата ви мирише така сякаш стоите зад нея задължително отворете прозорците на път за servizi.bg.
Миризмата на изгоряла гума може да означава, че някой ремък под предния капак е износен и ще трябва да потърсите нов в zakolata,bg. Тя също може да означава, че някой гумен маркуч докосва нещо, което не би трябвало да докосва – нещо, което е твърде горещо и каучука се топи.
Във всеки случай е добра идея да се действа по-скоро бързо, тъй като тези лоши миризми може да бъде свързано с много по-голям и скъп компонент.

5. Пушек

Пушека може да идва както от предната така и от задната част на колата, а това не е добре и в двата случая. Но ауспуха ще изпрати нагоре оцветен дим в опит да ви кажа какъв е проблемът. Ето как да дешифрирате сигнала:

Синкав дим: Маслото изтича в двигателя и се изгарят заедно с горивото. Разбира се винаги можете просто да закупите масло и да го долеете в двигателя, за да запазите двигателя, но така рискувате сериозна повреда на двигателя. Далеч по-мъдро е да се консултирате със servizi.bg, а маслото е от нас.

Бял дим: кондензация на вода или антифриз се е смесила с подаването на гориво. Отново добавяне на охлаждаща течност или антифриз в охладителната система на Вашия автомобил ще запази колата ви от прегряване, но отново ви препоръчваме бърза консултация със servizi.bg.

Ако димът идва под таблото това най-вероятно означава, че сте игнорирали белия дим излизащ от ауспуха и сега двигателя е прегрява. Или може би съвсем сте забравили да добавите охлаждащата течност.

Leave your thought