Blog
горивна помпа

Горивна помпа на супер цена

148 Views0 Comment

[iframe src=”http://vibokomers.net/avtochasti/amortisyor/” width=”100%” height=”500″]

Големи отстъпки за горивна помпа до края на деня

Горивната помпа е важна част от всеки автомобил. Тя отговаря за изпомпването на гориво от резервоара на превозното средство до двигателя и неправилното и функциониране ще доведе до спиране на колата. За това е хубаво да се знаете симптомите за повреда преди да е станало късно

  1. Двигателят се дави на висока скорост

Най-често срещания ранен признак за проблем с водната помпа се среща при шофиране с висока скорост. Изведнъж колата започва да се дави за известно време и след това отнове се връща към нормалната си работа. Много хора погрешно ще решат, че този проблем се дължи на проблем с горивото. Това също е възможен отговор, но ако се повтаря често най-вероятно помпата не доставя постоянен поток гориво към двигателя и това кара двигателя да дави.

  1. Загуба на мощност при ускорение

Усещането при този проблем е подобно с това при първия. При ускорение от място колата първо ще тръгне след това ще двигателя ще стане по-шумен и автомобила ще забави ход преди да продължи да ускорява. По време на ускорени в двигателя има повишено търсене на гориво. Ако имате проблем с горивна помпа тя не може да доставя равномерно количество гориво в резултат на което в двигателя горивото се смесва с небалансирано количество въздух рязко губи мощност. След като се възстановява налягането колата направо излита.

  1. Внезапна загуба на мощност при високи обороти

Обикновенно това се случва когато се изкачвате по наклон. Ако в този момент автомобилът губи мощност, не може ускори или започне да се дави, горивната помпа е възможнен виновник. Дори и амортизираните помпи като цяло нямат проблеми да доставят нужното количество гориво към двигателя. Когато обаче оборотите се вдигнат тя е поставена под напрежение и ако не е напълно изправна ще забави потока на гориво към двигателя и колата ще загуби мощност.

  1. Внезапно ускоряване

Обратни яефект на горепосочените симптоми също може да е признак за проблем с горивната помпа. Ако се движите с равномерна скорост и изведнъж колата ви тръгне рязко да ускорява без да сте натиснали по-силна педала на газта най-вероятно изате проблем. В повечето случаи шофьорите погрешно ще обвиняват за това горивния филтър. Остарелите помпи с времето започват да губят своите качество и на могат да доставят постоянно количество гориво – проблема може да се изрази както в подаването на по-малко така и в подаването на повече от необходимото гориво.

  1. Двигателят не пали

Крайната симптом на неизправност на горивната помпа е и най-тежък. Ако пренебрегвате знаците изброени по-горе в крайна сметка всичко ще приключи тук. Когато автомобила ви няма да запали  в резултат на неизправност на горивната помпа. Когато една горивна помпа е повредена до точката, че колата вече не може да пали това означава, че не изпраща достатъчно гориво до двигателя. За да се диагностицира неизправност на горивната помпа в този случай, проверете за налягането в тръбопровода на горивото. Най вероятно те ще бъдат празни.

Ако идентифицирате на време първите симптоми ще предотвратите достигането да момента в който стоите блокирани на паркинга и ще спестите доста пари за скъпи ремонти в сервиза.

Производители на горивна помпа

Zakolata.bg предлага над 300 000 качествени авточасти на достъпни цени. Ангажираме се да ви доставим най-високо качество на най-ниска цена. Разполагаме с оснавните авточасти за всички масови автомобили. Освен това винаги можем да ви изненадаме с артикули и за по-рядко срещащите се коли. Работим с доказани производители и гарантираме качество и коректност.

Гаранция за най-добра цена на горивна помпа

Вие търсите части за вашия автомобил? Zakolata.bg ви гарантира най-добра цена за предлаганите от нас качествени авточасти. Нашите специалисти непрекъснато следят нивата на цените на пазара и адекватно ги актуализират и корегират, така че да бъдат най-изгодни за Вас.

Leave your thought