Blog
запалителна бобина

Проблем с бобина

716 Views0 Comment

Симптоми за проблем с бобината

Основните симптоми за проблем с автомобилна бобина са няколко:

  • Двигателя ви гасне. На светофар, при ниски обороти или дори в движение двигателя ви гасне.
  • При рязко натискане на педала на газта оборотите на двигателя започват да играят.
  • Свети лампата на таблото „check engine“. Този сигнал може да осначава и много други малки или големи проблеми. Препоръчваме ви да отидете за бърза диагностика в някой от servizi.bg
  • колата ви гасни по време на дъжд или влажно време.

Основни причини за проблем с бобина

  • Свещите са в лошо състояние. Препоръчваме ви да проверявате често състоянието на свещите. При смяна на свещи винаги взимайте такива с доказано качество. ако се колебаете при озбора си можете да потърсите за съдействие нашите консултанти. Лошото състояние на свещите води до връщане на гориво в изолатора, което от своя страна съсипва гумените накрайници на бобината.
  • Прегряване. Уплътненията на бобините са създадени да издържат екстремно високи температури. Поради различни проблеми обаче понякога двигателя вдига дори над тези температури и това води до бързо изгаряне на свещите и поврежда уплътненията и електрониката на бобината. Обикновено този проблем възниква при ползване на некачествено гориво или проблем с охладителната система.

Вторични проблеми от шофиране с развалена бобина

  • Задръстване на катализатора.
  • Повишен разход на гориво.
  • повишаване на випбрациите, а от там и проблеми с окачването.
Производители на бобини

Zakolata.bg предлага над 300 000 качествени авточасти на достъпни цени. Ангажираме се да ви доставим най-високо качество на най-ниска цена. Разполагаме с оснавните авточасти за всички масови автомобили. Освен това винаги можем да ви изненадаме с артикули и за по-рядко срещащите се коли. Работим с доказани производители и гарантираме качество и коректност.

Гаранция за най-добра цена на бобина

Вие търсите части за вашия автомобил? Zakolata.bg ви гарантира най-добра цена за предлаганите от нас качествени авточасти. Нашите специалисти непрекъснато следят нивата на цените на пазара и адекватно ги актуализират и корегират, така че да бъдат най-изгодни за Вас.

Leave your thought