Blog
броня

Автомобилна броня

342 Views0 Comment

Предпазна функция на автомобилната броня

Определението броня не подхожда на предпазните елементи на съвремените автомобили. Преди години обаче тези предпазни елементи са били истински стоманени брони. Тяхната основна функция е била да предпазват колата и пътниците в нея. Те не са позволявали автомобила да се смачка при пътен инцидент.

С напредването на технологиите и най-вече постепенно стоманата отстъпва място на пластмасата. При скоростите които развиват съвремените автомобили при евентуален инцидент опасността на тежък камшичен удар е много висока. Поради тази причина пластвасовите брони на съвремените автомобили се произвеждат така, че да омекотят удара и по този начин да предпазят пътниците.

В градска среда модерните брони предпазват не само колата и нейните пътници, но другите участници в движението по пътищата, като пешеходци , велосипедисти и мотористи. При евентуален сблъсък с тях при по-ниска скорост нанесените щети могат да бъдат наистина малки.

Ценови характеристики на автомобилната броня

Естествено освен предпазните характеристика на бронята друго важно изменение през годините е нейната цена. В съвремената индустрия цената на пластмасовите изделия е много ниско и освен ако не карате някой рядък модел можете да закупите качествена броня на много достъпна цена. Потърсете броня за вашата кола в zakolata.bg

Ремонт на пластмасова броня

Бронята има изключително важна предпазна функция. За това не бива да подценявате и най-малките щети. Ако вследствие на удара, се получи вдлъбнатина или резка върху повърхността на бронята, трябва внимателно да проверите дали няма и вътрешни невидими с просто око повреди, защото те ще намалят ефекта от омекотяване на следващ по – силен удар и така ще намали значително функцията на бронята да предпазва пътниците в автомобила. Някои повърхности наранявания на бронята могат да се поправят без дори да се сваля тя от автомобила. Този процес се извършва чрез пълнене на вдлъбнатините и последващо боядисване.

Ако бронята ви е безвъзвратно счупена  и трябва да се смени с нова не се притеснявайте това можете да направите и сами. При повечето съвремени автомобили това не е никак сложно – просто демонтирате на старата и монтирате новата броня. При някои модели автомобили се налага да се отстранят фаровете и мигачите, за да се свали предната броня и съответно задните светлини за задната броня. Естествено ако не ви се занимава винаги можете да потърсите експертна помощ от servizi.bg

Leave your thought