Blog

Volkswagen и Uber ще разработват автономни коли заедно с Nvidia

127 Views0 Comment

В началото на изложението CES 2018 в Лас Вегас от Nvidia обявиха, че са сключили две нови партньорства. Те са съответно с Volkswagen и Uber и са насочени към разработката на автономни автомобили, съобщава “Autoblog”.

Партньорствата са отделни и имат различни цели. С VW Nvidia ще работи по няколко направления. Компанията ще осигурява хардуера, който да се използва от системите за изкуствен интелект на Volkswagen в нейните автомобили. Той ще е част от изцяло електрическите коли на компанията, които ще се появят от 2020 г. натам.

Nvidia ще помогне на VW и в разработката на системата Intelligent Co-Pilot. Тя ще включва лицево разпознаване, гласов контрол, управление с жестове и др. Системата ще може да следи къде се намира погледът на шофьора и да предупреждава, ако заспива или е разсеян. Освен това ще има и добавена реалност, като всичко ще се управлява от технология на Nvidia.

Партньорството с Uber пък ще се насочи към компютърните системи за управление на автономни коли. Те ще са част от автопарка не само с леки самоупраляващи се автомобили, но и с тежкотоварни превозни средства.

Източник: avtora.com

Leave your thought