Blog

“Citroen” представя модерен вариант на класиката 2CV

268 Views0 Comment

Citroen 2CV е един от най-разпознаваемите модели на марката в нейната история. Сега компанията представя негов своеобразен наследник за 21-ви век – прототипа Ami One.

Името на автомобила всъщност е име и на една от модификациите на 2CV, която се предлагаше преди десетилетия. Новата кола обаче е изцяло електрическа, двуместна и ще може да се управлява без шофьорска книжка. Последното, разбира се, ще зависи доста от държавата, в която се намира.

Ami One е компактен градски автомобил, който ще е част от дигитална екосистема. Чрез нея потребителите ще могат да си наемат колата, да пътуват споделено и др. Идеята е системата да бъде своеобразна алтернатива на градския транспорт, колелата и скутерите.

Ще има възможност за наемането на колата за съвсем кратки разстояния и за не по-малко от 5 минути. Платформата обаче ще предлага и дългосрочен наем – до 5 години с месечна такса, в която ще е включено паркиране и зареждане.

Ami One е разработен така, че да се произвежда много бързо и лесно. Това ще позволи ниска цена на производство. Автомобилът ще бъде представен официално по време на автосалона в Женева на 5 март т.г.

Източник: avtora.com

Leave your thought