Blog

BMW представи своята визия за електрическата кола на бъдещето

259 Views0 Comment

Футуристичният автомобил с 4 врати един ден ще конкурира “Tesla”, но в не толкова близко бъдеще.

Бавно, но сигурно производителите на автомобили се насочват към електрическите двигатели. BMW вече няколко години работи по такива модели, но гледа и към бъдещето, когато ще предлага и изцяло електрически коли. Компанията представи своята визия за това бъдеще по време на автосалона във Франкфурт.

Визията е обобщена от новия прототип “i Vision Dynamics”. Това е седан с 4 врати и с изцяло електрическо задвижване, който ще се позиционира между i3 и i8. Според BMW автомобилът ще е директен конкурент на “Tesla Model 3” и ще има почти същите способности. Това означава максимална скорост от около 200 км/ч, 0-100 км/ч за 4 секунди и около 600 км пробег с едно зареждане на батериите.

Дългосрочната цел на BMW е до 2025 г. да предлага 12 изцяло електрически модела. Това означава, че всички модели на BMW в момента ще трябва да имат поне по една електрическа версия.

BMW не дава много повече подробности за “i Vision Dynamics”. Колата сякаш обръща повече внимание на дизайна, който е доста футуристичен. Според сп. “TopGear” автомобилът ще бъде на пазара през 2021 г. и вероятно ще се казва “i5”. Механиката отдолу заимства множество елементи от сегашните 5-та и 7-ма серия и платформата “KLAR”.

Автомобилът поставя основата и на другите електрически модели на BMW. Батериите и техният защитен корпус са с дебелина едва 100 мм и въпреки това осигуряват 600 км. пробег. BMW очаква, че при по-голям офроудър, където ще има място и за малко по-голяма батерия, пробегът ще достигне и до 700 км. Такъв модел обаче може да се очаква едва след превръщането на “i Vision Dynamics” в реалност.

Източник: avtora.com

Leave your thought