Blog

Mazda работи по нов кросоувър за 2021 г.

277 Views0 Comment

Компанията готви нов модел, който по предварително описание звучи като завръщане на CX-7.

Mazda работи по нов кросоувър, който да се появи на пазара през 2021 г., съобщава “AutoBlog”. Според изпълнителния директор на компанията Масамичи Когай новият модел няма да “изяде” от пазара на съществуващите вече модели CX-3, CX-5 и CX-9.

Подобно описание, както изглежда, намеква за завръщане на популярния преди време модел CX-7. Новата кола ще се предлага първо в САЩ, като в момента Mazda изгражда заедно с Toyota нов завод отвъд океана. Предвидено е заводът да се използва само и единствено за производство на автомобили от новия модел.

Пред “Automotive News” Когай казва, че моделът е разработен специално за американския пазар. “Ще представим изцяло нов и различен вид SUV”, казва той, но запазва подробностите в тайна. Когай допълва, че новият модел ще се произвежда само в САЩ. Засега остава неясно дали впоследствие колата ще се продава и на други пазари.

Най-продаваният модел на Mazda през миналата година е CX-5 със 112 235 реализирани продажби. Изглежда логично новото предложение да използва името CX-7, но Mazda може да предпочете и съвсем ново название, ако иска да отличи новия модел от сегашната гама.

Източник: avtora.com

Leave your thought