Blog

Lamborghini Urus е първият SUV от италианската компания

458 Views0 Comment

Напоследък високопроходимите автомобили стават доста популярни и това се вижда от желанието на компаниите за скъпи и луксозни коли да станат част от този пазар. След като преди време Bentley представиха най-бързият SUV на планетата, сега на опашката са Lamborghini.

Lamborghini Urus ще бъде първият високопроходим автомобил от италианската компания, който е модел 2019 г. Той предлага същата агресивна спортна визия като суперколите от Lamborghini, но в друг, по-голям форм фактор.

Както можете да видите, при Urus вратите се отварят по нормален начин, освен това имате на разположение огромен багажник и общо 4 места.

Колкото до представянето на Lamborghini Urus, автомобилът обещава ускорение от 0 до 100 километра в час за 3,6 секунди. Това е подсигурено от 4-литров V8 двигател с двойно турбо и мощност от 650 конски сили. Максималната достижима скорост е 305 км. в час.

Lamborghini споделят, че Urus е с възможност за офроуд шофиране, което разчита на постоянно 4х4 въртене на гумите, а освен това задните гуми могат също да завиват.

Urus излиза на пазара през пролетта на 2018 година на цени от 200 000 долара. По думите на Lamborghini, името идва от названието на дивите прародители на съвременните опитомени крави.

Източник: Смартнюз

Leave your thought