Blog

Lamborghini Terzo Millennio е концепция от бъдещето

391 Views0 Comment

Terzo Millennio — това е името на най-новата концепция от Lamborghini, което се превежда като “трето хилядолетие”. Ако трябва да сме честни, това наистина изглежда като кола от бъдещето. Идеята на италианците също е такава — да създадат автомобил, който да може да се съревновава с електрическите и самоуправляеми коли, модерни сред автомобилостроителите напоследък.

Това не значи обаче задължително, че Lamborghini ще създадат електрическа и/или самоуправляема супер-кола. “За [клиентите ни] броят на цилиндрите е фундаментално важен, също като конските сили”, споделя Маврицио Реджиани (Maurizio Reggiani), директор на R&D отдела в Lamborghini.

Италианският гигант всъщност работи по Terzo Millennio в сътрудничество с Масачузетския технологичен институт (MIT) — партньорство, което ще продължи 3 години и ще струва на Lamborghini по 200 000 евро на година.

Lamborghini имат няколко идеи за Terzo Millennio. Една от тях е шасито на колата да бъде изработено от въглеродни нанотръби, които да работят като батерия — да съхраняват и отделят енергия — и евентуално да заменят нуждата от литиево-йонна батерия на борда на автомобила.

Ако това изработака се получи, то през втората година от партньорството с MIT, ще се работи по възможността въглеродните нанотръби да се самолекуват. Всичко това обаче за сега са само идеи и нищо повече. Всъщност моделът Terzo Millennio, който Lamborghini представиха в Бостън в понеделник, е само това — модел. Той е далеч дори от обикновените концепции, които подобни компании представят. Ако Terzo Millennio обаче види бял свят, можем да сме сигурни в едно — това ще е кола на бъдещето без никакви компромиси. И дори да е електрическа, тя несъмнено ще носи усещането на спортна кола на своите притежатели.

Източник: Смартнюз

Leave your thought