Blog
амортисьори

Автомобилни амортисьори и пружини

479 Views0 Comment

[iframe src=”http://vibokomers.net/avtochasti/amortisyor/” width=”100%” height=”500″]

Пружини

Неравностите по пътя предизвикват неприятно друсане в автомобила. За да се намали това друсане и автомобила да вози по-конфортно между колелата и каросерията на колата се поставят пружини. При повечето съвременни автомобили се изполват дълго-ходови винтови пружини. При всяка неравност на пътя пружините се свиват и поглъщат енергията. Акумулираната енергия от свиването обаче се отдава и след първото свиване на пружината следват още свивания и разпускания.

Амортисьори

За да се ограничи това повтарящо се свиане на пружините се поставят амортисьори. Ако автомобила не разполага с амортисьори каросерията на колата ще се клати продължително време и колелата може да се отделят от пътя. Сигурността по време на шофиране до голяма степен зависи от доброто състояние на амортисьорите. Повреда дори и само на един от тях може да доведе до неочаквани реакции при управлението на автомобила.

Проверка на амортисьори

За съжаление е почти невъзвожно да се прецени обективното състоянието на автомобилните амортисьори от един бърз преглед, освен ако неизправностите не са много големи. Ако все пак искате да определите какво е състоянието на амортисьорите на колата ви някои сервизи разполагат със стенд за проверка на амортисьори. Можете да потърсите оборудван сервиз в servizi.bg. Там ще могат да ви кажат сранително точно дали някой от вашите амортисьори трябва да се подмени. Ако се съмнявате в състоянието на някой от амортисьорите си ви препърчваме да минете подобна проверка, тъй като тя ще ви спести разходи за скъпи резервни части и ремонт.

Многе механици бързат да поставят грешна диагноза и да ви накарат да си купите нови амортисьори. Както вече казахме без специализирано оборудване е невъзможно да се постави точна оценка. Все пак има някои признаци за които трябва да внимавате:

  1. Чукане в амортисьорите. Този специфичен шум се чува с просто ухо и веднага ще ви направи впечатление. Може да се дължи на два проблема:
  2. Загуба на масло – забелязва се лесно по външното омасляване на амортисьорите на колата. При загуба на масло в повечето случаи те губят основните си свойства и задължително трябва да се подменят с нови. Съществуват и варианти за ремонтиране в специализирани servizi.bg.
  3. Повредени гумени тампони. Може да се отстрани сравнително лесно чрез демонтиране и подмяна на гумените тампони.
  4. Хлабаво закрепване или чукане на хидравличните клапани.  В този случай чукане настъпва преди всичко при задните амортисьори и то в студено състояние. Причина за това са хидравличните клапани. Със загряването им чукането изчезва. Подмяната на такива амортисьори не е необходима, а и не се препоръчва.

Гаранция за най-добра цена на амортисьори и пружини

Вие търсите части за вашия автомобил? Zakolata.bg ви гарантира най-добра цена за предлаганите от нас качествени авточасти. Нашите специалисти непрекъснато следят нивата на цените на пазара и адекватно ги актуализират и корегират, така че да бъдат най-изгодни за Вас.

Производители на амортисьори и пружини

Zakolata.bg предлага над 300 000 качествени авточасти на достъпни цени. Ангажираме се да ви доставим най-високо качество на най-ниска цена. Разполагаме с оснавните авточасти за всички масови автомобили. Освен това винаги можем да ви изненадаме с артикули и за по-рядко срещащите се коли. Работим с доказани производители и гарантираме качество и коректност.

Изберете амортисьори или пружини за вашата кола

[iframe src=”http://vibokomers.net/avtochasti/amortisyor/” width=”100%” height=”500″]

 

Leave your thought