Blog
окачване

Задно окачване на автомобила

1541 Views0 Comment

Задно окачване за автомобили със задно предаване

При автомобилите с предно предаване основната тежест пада на предното окачване. Съответно при колите със задно предаване задното окачване  е много здраво и надеждно. Конструкцията му сравнително проста и не изисква сериозна поддръжка. Основните носещи елементи са пружиниращите елементи и амортисьорите.

Цялото управление на задния мост се извършва посредством две дълги и две къси надлъжни реактивни щанги, както и отедна напречна реактивна щанга. Задното окачване на съвремените автомобили се води напълно независимо от пружините елементи.

Еластични елементи на задно окачване

Основните еластични елементи които се използват при задно окачване са пружините. Те се разполагат по по една на всяко колело, а в средата им са разположени гумени тампони. Тяхната функция е да омекотяват удара на задния мост в купето. Лагерните втулки на това окачване на задния мост, не е необходимо да се подменят преди основния ремонт на автомобила. Както вече казахме конструкцията на задния мост е изключително издръжлива и не се нуждае от сериозна поддръжка. Все пак внимавайте с претоварването на автомобила, тъй като това е единственото нещо което може да доведе до повреда на задното окачване.

Внимание: реактивните щанги в никакъв случай не трябва да се използват за закачване на въжето при теглене на друг автомобил. Това със сигурност ще доведе до деформация и нежелани проблеми. За теглене на друг автомобил са предвидени куките от конзолите на броните.

Проверка на задното окачване.

Възползвайте се от периодичния технически преглед на автомобила, за да проверите състоянието на задното окачване на колата. Проверете и стегнатостта на всички винтови връзки. Особено внимание трябва да се обърне на състоянието на реактивните щанги. Ако бъде открито изкривяване задължително подменете щангата с нова.

Положението на задното окачване е необходимо да се измерва при проверката на геометрията на предния мост. Така може да се установят неизправности, като изместване на задното окачване или деформация на кожуха.

Гаранция за най-добра цена на авточасти за задно окачване

Вие търсите части за вашия автомобил? Zakolata.bg ви гарантира най-добра цена за предлаганите от нас качествени авточасти. Нашите специалисти непрекъснато следят нивата на цените на пазара и адекватно ги актуализират и корегират, така че да бъдат най-изгодни за Вас.

Производители на резервни части за задно окачване

Zakolata.bg предлага над 300 000 качествени авточасти на достъпни цени. Ангажираме се да ви доставим най-високо качество на най-ниска цена. Разполагаме с оснавните авточасти за всички масови автомобили. Освен това винаги можем да ви изненадаме с артикули и за по-рядко срещащите се коли. Работим с доказани производители и гарантираме качество и коректност.

Leave your thought