Blog

Вижте прототип на електрическата Porsche Mission E в движение

396 Views0 Comment

 

Първият електрически автомобил от Porsche бе представен като концепция още през 2015 година, но от тогава работата по него продължава усилено и не след дълго това возило се очаква да бъде по улиците. Porsche смятат да го представят официално през 2019 г., но ето че вече можем да видим тестов прототип на колата Mission E в движение.

В YouTube профила на френското автомобилна медия L’Automobile Magazine се появи видео на бъдещият Porsche Mission E на пистата Нюрбургринг. Тя е известна не само със провеждащите се там състезания от Формула 1, но и редовните тестове на производствени коли от различни производители. По-рано тази година Lamborghini Huracan Performante се превърна в най-бързият производствен автомобил с обиколка на Нюрбургринг за само 6 минути и 52,01 секунди.

По-горе можете да видите Mission E в движение по пистата, като ще забележите, че автомобилът е изключително тих. Все пак говорим за електрическа кола, но не само това — след като дебютира на пазара през 2019 г., това ще е първият електрически автомобил от Porsche.

Leave your thought