Blog
авточасти

Авточасти

1076 Views0 Comment

[iframe src=”http://vibokomers.net/avtochasti/amortisyor/” width=”100%” height=”500″]

Избор на автомобилни резервни части

Моторните превозни средства са съставени от хиляди отделни авточасти.  Производителите на автомобили са в незавидно положение да бъдат в състояние да предостави почти всеки един детайл, не само за превозните средства които произвеждат към момента, но и за много от моделите спрени от производство.

Търсене на авточасти по оригинален номер и афтърмаркет

Частите предоставяни от производителя на автобила се наричат оригинални и се търсят чрез оригинален номер (OE). Въпреки това оригиналните авточасти са само един източник за резервни части има и други опции, които, в зависимост от обстоятелствата си заслужава да бъдат разгледани.

Наравно с производителите на превозни средства от които се очаква да доставят части за произвежданите от тях коли съществува цяла индустрия, участваща в производството на неоригинални резервни части. Всеки дилър на автомобили предоставя следпродажбено обслужване поддържайки резервни части на склад , които обикновено са бързообортни и се продават в разумен обем. В повечето случаи това включва части за обслжване – филтри, свещи, спирачни дискове, накладки, съединител, амортисьори, шарнири, носачи, водна помпа, горивна помпа и др. Предлагат се също и неоригинални резервни части, като бутала, пръстени, уплътнения и лагери, които също са лесно достъпни както набор от често използвани за ремонт части.

Но има много части, които никога няма да бъдат на склад на доставчиците на резервни части. Става дума за авточасти, които не са често необходими или са твърде сложни, за да се оправдае производството им в малки количества.

Качество  на резервни части

Качеството на резервните части, може да варира в широки граници. Много доставчици на оригинални части OE продават резервна част и компоненти, които по същество са същите като тези, предоставени на производителя на превозни средства. Но има и части, които са със съмнителна произход и качество. За обикновения човек обаче да разпознае качеството на една част от друга може да бъде почти невъзможно. В много случаи единствената мярка за качеството ще бъде репутацията на търговеца и марката на частите, които купувате.

Цена за авточасти

Мнозина вярват, че неоригинални части са по-евтини отколкото оригиналните авточасти, но това не е задължително и ви съветваме винаги да правите сравнение. Въцползвайте се от гаранцията за най-ниска цена на Zakolata.bg и проверете всички наличности на пазара.

Използвани и ремонтирани части

Когато една нова част е твърде скъпа или не се предлага, втората ръка може да бъде алтернатива. Много е важно да не забравяте, че частта която ще закупите в този случай е била изполвана. Може да бъде много трудно да се направи пълна оценка на състоянието и да се даде никаква гаранция. Много доставчици предлагащи рециклирани авточасти предлагат гаранция с подмяна, което означава, че ако тази част не е добра те ще я заменят с друга употребявана част. Това е добър вариант, но за съжаление няма да покрие разходите за отстраняване и подмяна.

Обикновенно рециклираните компоненти са жизнеспособени и риска се изплащат. В повечето случаи става дума за двигател, трансмисия, кормилна помпа, кормилна рейка, стартер, алтернатор и дори бордови компютри.

елементите свързани с безопасността не трябва да бъдат купувани втора ръка – предпазни колани, накладки, спирачни дискове, кормилни стави и др. За тях винаги се препоръчват нови резервни части.

Leave your thought