Blog
Международeн транспорт

Международният транспорт силно търсена ниша у нас

361 Views0 Comment

Една от най-търсените ниши в момента на пазара са спедицията и логистиката. Транспортните услуги до различни точки на Европа са важен фактор за реализирането на международен бизнес. Ето защо, все повече фирми в България търсят качествени спедиторски услуги до ключови европейски държави – партньорки.

Международен транспорт до Испания

Транспортните услуги до Испания се нареждат на челна позиция, когато става въпрос за превоз на групажни товари. Стокообменът между България и Испания надвишава хиляда милиона евро годишно. Това е основателна причина, бизнесът да се нуждае от надежден транспорт до основните търговски центрове в Испания: Мадрид, Барселона, Валенсия, Аликанте и др.

Групаж до Испания е услуга, която представлява консолидиране на различни товари в едно. Услугата позволява различни по вид и размери стоки да се обединят в един превоз, което е доста изгодно за клиентите.

Фирмите в България, предлагащи международен транспорт до Испания, осигуряват доста гъвкав график, превоз до различни точки, както и допълнителни услуги, като складиране, мониторинг и застраховане.

Силната конкуренция стимулира международните услуги

Голямата нужда от спедиция до различни европейски страни стимулира конкурентността и е причина все повече фирми в България да се стремят да предложат качествени услуги до по-голям брой дестинации, да предложат на клиентите си най-добро обслужване на достъпни цени. Също така, все повече компании работят върху проекти за по-добра свързаност между държавите членки на ЕС.

Това, от което постоянно се оплакват българските фирми е лошата инфраструктура в страната, в сравнение с тази в Европа, което е причина страната ни да не е сред основните спирки по пътя на големите международни спедиции. За щастие, по въпросите с инфраструктурата вече са взети мерки, много нови проекти се очаква да бъдат реализирани, което ще даде силен тласък на транспортните услуги у нас.

Leave your thought