Blog
трансмисия предавка скоростна кутия

10 признака за проблеми със скоростната кутия – част 3

5314 Views0 Comment

Zakolata.bg ви представя още 2 от 10-те най-често срещани проблема със скоростната кутия

Вижте кои са Част 1 и Част 2 на основните симптоми за проблем със скоростите.

  1. Изтичане на масло на скоростна кутия

Изтичане на трансмисионна течност е вероятно еднин от най-лесните начини да се идентифицира проблем с предавките. Маслото е жизненоважно за автоматична скоростна кутия и за това дори и малко петно в гаража може бързо да се превърне в сериозен проблем. Маслото на автоматичните скоростни кутии е ярко червено и бистро когато всичко е наред. Когато проверявате нивото на трансмисионното масло на автоматична трансмисия уверете се, че не е тъмно на цвят и не мирише на изгоряло. Ако е така ще трябва да отидете и да го смените в servizi.bg. За разлика от моторното масло скоростната кутия не консумира и не изгаря масло по време на работа, за това ако забележите ниско съдържание на течност това определено означава, че някъде по системата има теч.

Ако имате ръчна трансмисия преверката на нивото на маслото може и да не е толкова лесно като да вдигнете щеката и да погледнете. Нивото на ръчна скоростна кутия се проверява в самата кутия – обикновено чрез щепсела на запълване. И тук ако подозирате, че вашето предаване губи масло обърнете се към servizi.bg.

  1.  Лампичка Check Engine

Индикаторът за проверка на двигателя може да бъде чудесен ранен индикатор, че нещо започва да се обърка с вашето предаване. Лампичка Check Engine може да свети поради редица причини, несвързани с вашето предаване. Никога не пренебрегвайте този предупредителен знак.

В по-новите автомобили има сензори в целия двигател, които в момента в който засекат нередности в двигателя уведомят компютъра, че има проблем в определена област. В случайя на скоростната кутия тези сензори може да засече проблема далеч преди вие изобщо да си помислите, че може да има нещо. Ако искате да знаете какво означава светлината за проверка на двигателя може да отидете на компютърна диагностика. Ако кодът ви казва, че има проблем със скоростната кутия значи е дошъл момента да потърсите servizi.bg.

Leave your thought