Blog
прегрява кола

5 причини колата ви да прегрява

16123 Views0 Comment

Прегряване на двигателя

Прегряването на двигателя могже да бъде опасно. Колата прегрява когато има прекъсване в охладителната система. Този проблем може да се появи по всяко време, независимо дали шофирате с висока скорост по магистралата или сте попаднали в задръстване.

Ще разберете, че колата е прегряла когато се вгледате стралката за температура отиде в червената зона или когато индикаторът за проверка на двигателя светне. А по-очевидна индикация е, когато видите да излиза дим от под капака на колата ви.

Възможни причини за прегряване на колата

За да се избегне по-нататъшно увреждане е монго важно да се уточни проблема веднага. По-долу са някои от най-честите причини:

  1. Повреден термостат
    Термостатът е топло-чувствителна част на колата, която контролира температурата на двигателя. Той е в основата на охладителната система на автомобила ви. Ако термоста не работи това ще предизвика прегряване на двигателя.
  2. Повреден радиатор
    Благодарение на перките и тръбите на радиатора температурата на охлаждащата течност се намалява – така се охлажда двигателя. Ако радиатора тече или е задръстен някъде това ще влоши работата му и ще доведе до прегряване. Освен това ако вентилатора на радиатора е развален температурата на двигателя няма да се регулира правилно.
  3. Неработеща водна помпа
    Водната помпа е в основата на системата за охлаждане. Нейната основна функция е да тласка охлаждащата течност под налягане чрез системата за охлаждане на двигателя. Неизправната водна помпа може да нарушат потока на охлаждащата течност и да доведе до прегряване на двигателя.
  4. Скъсан ремък
    Водната помпа се задвижва от ремък, за да се регулира правилната скорост за точния поток на охлаждащата течност. Ако ремъка се скъса това може да предизвика прегряване на двигателя.
  5. Неправилна концентрация или ниско ниво на охлаждащата течност
    Използването на грешен вид на охладителната течност или неправилното и смесване с вода може да предизвика прегряване на вашия двигател. Проверявайте редовно нивото на охлаждаща течност.

ВНИМАНИЕ! Никога не докосвайте капачката на налягане с голи ръце!

Гаранция за най-добра цена за авточасти

Вие търсите авточасти за вашия автомобил? Zakolata.bg ви гарантира най-добра цена за предлаганите от нас качествени авточасти. Нашите специалисти непрекъснато следят нивата на цените на пазара и адекватно ги актуализират и корегират, така че да бъдат най-изгодни за Вас.

Производители на авточасти

Zakolata.bg предлага над 300 000 качествени авточасти на достъпни цени. Ангажираме се да ви доставим най-високо качество на най-ниска цена. Разполагаме с оснавните авточасти за всички масови автомобили. Освен това винаги можем да ви изненадаме с артикули и за по-рядко срещащите се коли. Работим с доказани производители и гарантираме качество и коректност.

Leave your thought