Blog
пътуване авточасти

Подгответе колата за пътуване

453 Views0 Comment

Как да се подготвим за пътуване?

Преди да потеглите на път с кола е наложително да се направи преглед нашето превозно средство, за да се уверете, че всичко е наред. Препоръчително е да обърнете внимание на вашия автомобил в дните преди мечтанотопътуване. Zakolata.bg ще обясни по-подробно за какво трябва да внимавате.

Периодичен преглед

За съжаление в България все още не можете да разчитате, че по време на годишния технически преглед  ще ви погледнат колата обстойно и ще ви обърнат внимание на потенциални проблеми. За това ви препоръчваме да имате доверен сервиз, и да го посещавате поне веднъж годишно за рутинен оглед на колата. Погледнете ръководството на производителя, за да видите препоръчителните километри за периодичен преглед.

Има няколко елемента на които е задължително да обърнете внимание преди път. Може да го направите сами или да се доверите на servizi.bg.

Състояние на гумите

Гумите са един от основните елементите на които трябва да се обърне повече внимание:

  • Провери налягането (винаги трябва да се проверява при изключен  двигател и студена колата).
  • Проверка за прекомерно износване. Тук можете да видите как да направите проверка на вашите гуми.

Проверка на маслото

По същия начин е необходимо да се направи преглед на нивото на масло в колата. За да направите това трябва да спрете двигателя колата и да я оставете да се охлади. Тове е важно защото при висока температура маслото се разширява. Вижте как да разберете дали маслото е за смяна.

Проверете спирачките

От изключителна важност е да проверите спирачките на вашия автомобил. Това е един от най-важните елементи на превозното средство и може да създаде сериозни главоболия ако не работи добре.

  • Проверете резервоара за спирачна течност.
  • Проверете накладки и дискове. Вижте как да разберете дали вашите накладки  и спирачни дискове спирачки са в добро състояние.

Течности

След отваряне на капака трябва да се проверят и други течности като охлаждаща течност, вода на чистачките и радиатора. Препоръчваме ви да използвате дестилирана вода тъй като твърдата вода може да повреди двигателя на автомобила. През зимата се проверете и нивото на антифриза.

Светлини

Сигурни сме ,че нямате излишни пари за глоби, за това уверете се, че всички светлини работят: дълги, къси, фарове за мъгла, мигачи и т.н. В случай, че някои от тях не работи най-вероятно ще трябва да смените крушката. Ако и това не помгне намерете проблема и го отстранете.

Спешни случаи

Също така се уверете, че в багажника на колата имате съществени елементи като:

  • Предупредителен триъгълник;
  • Светлоотразителна;
  • Резервна гума;
  • Основни инструменти;
  • Аптечка;
Нашето предложение

Ако откриете някакъв проблем просто изберете вашия автомобил от формата долу и закупете търсената част. И за да бъдат празниците истински ви предлагаме 10 % отстъпка с промо код #praznici. Приятно пътуване 🙂

[iframe src=”http://vibokomers.net/avtochasti/amortisyor/” width=”100%” height=”500″]

Leave your thought