Blog
колата зима

Подготовка на колата (и шофьора) за зимата

634 Views0 Comment

Подготовката на колата за зимата е от изключителна важност и може да предотврати сериозни инциденти. Шофирането в България през зимата може да бъде доста коварно особено в напрегнатия трафик на по-големите градове.

Съвети за подготовка за зимни пътни условия

Подготвили сме ви няколко основни насоки, за да намалите рисковете през зимата.

Авариен комплект

Да държите авариен комплект за безопасност в багажника целогодишно е добра идея, но зимните пътни условия изискват допълнително оборудване за безопасност. Уверете се, че вашият автомобил е оборудван с продукти като стъргалка за предното стъкло, малка лопата, торба с пясък, свещи и топли дрехи като ръкавици и шапка.

Отидете на полигона

Практикувайте техники за шофиране в зимни условия на безопасно място. Винаги е яко да вземете урок от някой наистина добър инструктор. Дори и да сте опитен шофьор е хубаво да потренирате малко. Това е най-сигурния начин за избягване не инцидент и намаляване на разходите за ремонта и авточасти. Освен това е мног забавно.

Мислете от рано

Никога не е рано да сте добре подготвени. Подгответе автомобила си преди да е паднал първия сняг. Ако автомобилът ви е готов за първия снеговалеж това ще ви поставя пред всички останали на пътя. Изберете си сервиз и направете основен преглед на автомобила си. Ако нещо се нуждае от смяна, ние от zakolata.bg ще бъдем щастливи да ви доставим нужните авточасти на гарантирано най-ниска цена.

Проверет гумите

Използването на гуми с различни модели на протектора, различни вътрешни конструкции и / или различни размери компрометира стабилността на превозното средство. Уверете се, че вашия автомобил е оборудван с четири еднакви зимни гуми.

Планирайте пътуванията си и проверявайте пътни и атмосферни условия

Съвремените телефони дават десетки възможности за сваляне на приложения, които в реално време информират за пътните условия. Използвайте ги, за да планирате вашето пътуване.

Предвидете повече време за пътуване

Винаги е важно да не се бърза, особено с нашите сурови пътни условия. Като закъснявате вие подсъзнателно започвате да шофиране прекалено бързо за условията. За това винаги си струва да си предвидите малко повече време, за да стигнете до вашата дестинация.

Почистете автомобила

Почистете напълно колата от падналия сняг. Дори снега, който виси от вашите гуми може да предизвика проблем, когато най-малко го очакваш. Почистеде добре зад гумите; цялото предното стъкло, за да няма слепи петна; покрива; капака и всички задни прозорци. Понякога пренебрегваме тези области, но те могат да доведат до пропуски в видимостта и да се стигне до сблъсък.

Избягвайте рязкото ускорение и използването на круиз контрол върху хлъзгави пътища

При шофиране в зимни условия е важно дьржите контрола и да запази спокойствие. За да държиш постоянен контрол над колата от изключителна важност да избягвате рязко ускорение и ряазко спиране; натискайте спирачката колкото се може по-рядко; спазвайте дистанция, не използвайте круиз контрол.

Намалете скоростта

Важно е да стигнете там на където сте тръгнали, но намалете скоростта. изследванията показват, че превишената скорост има много малко влияние върху времето необходимо, за да стигнете от точка А до точка Б. Това е особено вярно при зимни пътни условия.

Leave your thought