Blog

Как да предпазим колата си от кражба: съвети от експертите по сигурност

1345 Views0 Comment

Вашата кола е важна за много неща: придвижване до работа, пазаруване на храна и други потребности за семейството, за разходка с приятели, пътувания извън града и други. Ето защо е и толкова важно да се погрижите за нейната сигурност. Разбира се, винаги трябва да я заключвате, за да предотвратите кражбата и вандализма, поради което трябва да разчитате на правилната фирма за ключарски услуги. Но всъщност има много повече, което можете да направите, за да дадете на автомобила си повече сигурност.

Предлагаме ви някои съвети доказани във времето стъпки за това.

Алармена система

Вярвате или не, алармите на автомобилите служат и за друга цел, различна от събуждането на целия квартал в 4 часа сутринта без основателна причина. Те са чудесен възпиращ фактор за автомобилен вандализъм и кражба, и за щастие повечето коли имат предварително вградени, в повечето съвременни автомобили. Ако имате по-стар модел автомобил, може да се наложи сами да поставите такава система. Без съмнение си струва.

Вземете си имобилайзер

Автомобилният имобилайзер е електронно устройство, което е добре да инсталирате в колата. То предотвратява запалването й без правилния ключ от неупълномощени лице. Това затруднява използването на дублирани ключове или кабели за запалване на вашия автомобил. Много модерни автомобили идват с вече готови имобилайзери, но както е при алармите на автомобили, по-старото превозно средство може да не е снабдено с такъв. Според специалистите, инсталирането на такива системи може да ни осигури и по-евтини застрахователни тарифи.

Проследяване

Проклятието на крадците на автомобили са системите за проследяване, използващи GPS или VHF. GPS системите могат да намерят вашата кола навсякъде, на улично ниво. Системите за VHF се движат на крачка напред и дори могат да проследят кола, която е под земята. Най-големият недостатък при проследяването на автомобили е, че те са скъпи и често изискват месечен абонамент, освен първоначалните разходи.

Паркингът като крепост

Един от най-добрите начини за предотвратяване на кражба на кола е просто да я държите в гаража. Тя е на много по-сигурно място там, отколкото на открито. Когато сте далеч от дома си, винаги се ориентирайте към защитени паркинги бариера и охрана. Ако трябва да паркирате колата си на улицата, тогава, ако изобщо е възможно, направите това в добре осветена област, пълна с хора, и където в идеалния случай има камера за видеонаблюдение.

Скрийте вашите ценности

Един от начините да запазите колата си в безопасност е да не държите нищо ценно в нея. Ако в превозното средство очевидно няма нищо важно и с висока стойност, това отнема всякакви стимули за потенциални крадци да я забележат. Дори не е нужно да я опразвате, достатъчно е ценните вещи да са добре скрити и просто да не бият на око при пръв поглед.

Разчитайте само на професионален автоключар

Независимо дали имате нужда от поставяне на автомобилни системи за сигурност или за аварийно отключване на вашия автомобил, имайте се обърнете единствено към доказан автоключар. Не разчитайте на случайни хора или на професионалисти, за които няма никакви препоръки.

Бъдете добре информирани както за потенциалните опасности, така и за начините да си осигурите спокоен живот. Покажете висока отговорност и предпазете вашата кола от кражба!

http://zakolata.bg

Leave your thought