Blog
20 процента отстъпка

Пазете колата в летните жеги

410 Views0 Comment

Отстъпка 20 % за авточасти

banner

В най-горещия месец от годината zakolata.bg предлага на своите клиенти запомнящи се намаления на всички авточасти и аксесоари.

Възползвайте се от невероятните предложения

  • съединител
  • амортисьори
  • радиатор
  • водна помпа
  • горивна помпа
  • филтър
  • ламбда сонда
  • шарнири
  • карета
  • и много други авточасти на гарантирано най-ниски цени

banner

Погрижете се за колата си преди да заминете на мечтаната почивка

Лятото може да ви докара главоболия с колата, особено по време на високи температури, когато топлината може да унищожи акумулатора и стреса на охладителната система и гумите. Като предпазна мярка, тези части на превозното средство трябва да се проверява периодично по време на лятото, за да се избегнат аварии и проблеми с автомобила.

Акумулатори

Прекомерна топлина и презареждането може скъси живота на вашия акумулатор. Високата температура изпарява течността на акумулатора и това вреди на вътрешната му структура. Обикновено регулатора на напрежение позволява прекалено висока скорост на зареждане, която в крайна сметка ще унищожи акумулатора.

За да удължите максимално живота на акумулатора zakolata.bg ви съветва да го проверявате редевно. Ако акумулатора на вашия автомобил е от типа, който трябва да бъде обслужван, проверявайте го ежедневно в горещите дни и добавете дестилирана вода ако е необходимо. Поддържайте го чист, ако се натрупа корозия върху проводниците тя се превръща в изолатор и инхибира текущия поток.

Охладителна система

Охладителната система също работи по-трудно през горещите месеци, за да се предотврати прегряване на двигателя. За да се запази ефективната работа на системата за охлаждане работи ефективно, охладителната течност и дестилираната вода в радиатора на превозното средство трябва да са 50:50. Напомняме Ви, никога НЕ отваряйте гореща капачката на радиатора, когато се проверява нивото на охлаждащата течност в резервоара.

Като правило охлаждащата течност трябва да се сменя всяка година на повечето автомобили. Това ще запази системата за охлаждане свежа и чиста отвътре, което помага за предотвратяване на корозия и уверява че радиатора ще работи оптимално. Поне веднъж годишно е хубаво да проверявате охладителната система за течове в servizi.bg. Маркучи и задвижващи ремъци трябва да се проверяват за пукнатини, издутини или протрити ръбове.

Радиаторът трябва да се поддържа чист, като периодично с градински маркуч и мека четка внимателно да се отстранят мръсотия и отломки.

Гуми

Гумите също се нуждаят от специални грижи в по-топлото време, както високи температури поставят добавят напрежение върху тях. За да увеличите живота и безопасността на гумите проверявайте ежемесечно състоянието и налягането им.  zakolata.bg ви препоръчва да въртите гумите на всеки 10 000 км. Летните горещини предизвикат покачване в налягането в гумите следователно е важно да се провери налягането когато са студени. Препоръчителното налягане на вашия автомобил обикновенно е посочено на рамката на шофьорската врата.

Ниска цена на профилактика

Благодарение на  zakolata.bg с много малко време и пари можете да се за да се уверете, че вашата кола ще работи коректно пхрез горещите летни месеци.Винаги има опасност от аварии, но те определено могат да бъдат сведени до минимум с няколко допълнителни стъпки за профилактична поддръжка.

zakolata.bg припомня, че екстериора на автомобила също може да бъде повреден от силна слънчева светлина, UV радиация, киселинни дъждове, сол и замърсяването на въздуха. За защита на боята и лаковото покритие, превозните средства трябва да се измиват веднъж седмично и да се пастират на всеки шест месеца с висококачествена авто козметика.

zakolata.bg ви пожелава безаварийно шофиране и приятно изкарване на почивните дни 🙂

banner

Leave your thought