Blog

Гордън Мъри се завръща с нов спортен автомобил

269 Views0 Comment

Създателят на McLaren F1 работи по нов проект в собствена автомобилна компания.

Името на Гордън Мъри ще остане в автомобилната история като един от най-великите конструктори. Той е в основата на множество от най-популярните болиди във Formula 1, както и на култовия хиперавтомобил McLaren F1. Сега Мъри работи в своя компания “Gordon Murray Automotive” и планира да започне производството на нов спортен автомобил, съобщава “RoadShow”.

Автомобилът ще е своеобразно рекламно лице на платформата iStream на Мъри. Тя цели подобряване на производството на автомобилите и се стреми да ги направи максимално здрави, сигурни и същевременно леки. Платформата вече има и специална версия за спортни коли – iStream Superlight.

Именно тя ще е в основата на бъдещата кола на Мъри. Тя ще се продава под бранда IGM, като плановете на Мъри са занапред да разработва бутикови спортни коли, които да показват пълните възможности на платформата му. От всеки модел ще се произвеждат много малко бройки, които ще са и доста скъпи.

Засега Мъри не разкрива много подробности за новия си автомобил. Той е споделил единствено снимката горе, която показва част от силуета на колата. Мъри казва, че тя ще е “завръщане към дизайнерските и инженерни принципи, които направиха McLaren F1 икона”.

Целта е новата кола да комбинира най-доброто от новите производствени технологии и материали заедно с класическото усещане за шофиране и включване на шофьора в действието. Засега Мъри не казва повече за колата, освен че обмисля “вълнуващи” възможности за нейното задвижване. Липсва и информация кога автомобилът ще бъде представен.

Източник: avtora.com

Leave your thought