Blog

В Германия спират от движение златни коли

400 Views0 Comment

Лошият вкус не се наказва от закона, но когато създава риск за безопасността, немската полиция действа безкомпромисно. Двама собственици на скъпи автомобили от Хамбург разбраха това по трудния начин, след като “позлатените” им играчки бяха спрени от движение, защото са прекалено блестящи и заслепяват останалите шофьори, съобщава Hamburger Morgenpost.

Миналата седмица патрул спрял за проверка облепено със златно фолио Porsche Panamera Turbo. 31-годишният собственик на автомобила с 540 к.с. бил предупреден да премахне незабавно “позлатата”, тъй като отблясъците от огледалната повърхност пречат на останалите участници в движението, и да пререгистрира колата.

Няколко дни по-късно обаче мъжът отново бил спрян зад волана на “панамерата” и този път не се разминал толкова леко. Ченгетата свалили регистрационните табели и конфискували ключовете от колата, а на шофьора била наложена солена глоба за управление на несертифицирано превозно средство

Подобна съдба сполетяла и 32-годишен собственик на Lamborghini Aventador S Roadster, известен в немските социални мрежи като сърцат почитател на лъскавите автомобили, скъпите часовници и пачките с банкноти от €500, но без доказуеми източници на приходи. Суперколата на Абубакр Б. също била спряна от движение, докато бъде приведена в безопасен вид.

В Германия облепянето на автомобил със златно фолио излиза между €4 000 и €5 000.

Leave your thought