Blog
съединител

Съединител

596 Views0 Comment

Можете да закупите качестен съединител на достъпна цена от zakolata.bg

Съединителя на автомобила представлява устройство за захващане и освобождаване на две движещи се части. Въпреки че има разновидности ще се съсредоточим върху този, който стои между двигателя и трансмисията на автомобил оборудван с ръчна скоростна кутия.

Съединител – функция

Двете движещите се части в този случай са коляновия вал на двигателя кардановия вал. Двигателят е задвижващия механизъм, а трансмисията е задвижван механизъм. Тъй като двигателят се върти с различна скорост ръчната скоростна кутия има различни по големина зъбни колела, които трябва да бъдат сменяни, за да се прехвърля мощността на двигателя към колелата. Тъй като съединителят скрит, трудно може да се визуализира как работи.

Съединител – комплект

  1. маховик на съединителя

Маховика е свързан директно към коляновия вал на двигателя и се върти с движението на в двигателя.

  1. притискателен диск

Притискателния диск на съединителя е вторият основен компонент. Притискателния диск има две основни задачи – да притиска частите на съединителя да стоят заедно и да ги отпуска когато е нужно да се въртят свободно

  1. диск на съединителя

Между маховика и притискателния диск е диска на съединителя . Той притежава триеща се повърхност от двете страни подобна на накладките чрез която прави контакт с маховика и притискателния диск, което позволява безпроблемната ангажираност и неангажираност.

  1. Лагер и система за освобождаване

Тези компоненти работят заедно и са ключови за процеса на ангажиране и освобождаването.

Лагера на съединителя е свързан към единия край на хидравличен механизъм и вози на диафрагма диска на съединителя. В зависимост от типа на система за освобождаване, лагера избутва или отпуска притискателния диск към диафрагмата в зависимост от това дали педала е натиснат или отпуснат.

Предаване на движение чрез съединителя

През центъра на притискателния диск, съединителя и маховика е входящия вал на трансмисията. Валът поема мощността на двигателя и я изпраща надолу през предавките към колелата.

  • Какво се случва, когато натиснете педала на съединителя

Докато съединителят е притиснат, всичко се върти като едно цяло. Когато натиснете педала частите на съединителя се разделят. Валът и диска на съединителя се освобождават от маховика и притискателния диск.

Можете да закупите качестен съединител на достъпна цена от zakolata.bg

Leave your thought