Blog
съединител живот

Удължете живота на вашия съединител

159 Views0 Comment

Можете да закупите качествен съединител на достъпна цена от zakolata.bg

Седем лесни стъпки за по-дълъг живот на вашия съединител

На пръв поглед проблема със съединителя е почти незабележим: когато изкачвате леко възвишение при високи скорости забелязвате, че двигателят вдига оборотите без това да се отразява на скоростта на колата. В повечето случаи подаването на газ или свалянето на по-ниска предавка коригира проблема.

След това започвате да си избирате пътища без какъвто и да е било наклон, защото дори лек наклон кара двигателя да обороти бясно, докато колата се забавя.

В допълнение има миризма на изгоряло, а вашият най-голям страх е, че вие ще се окажете спускащ се надолу по хълма.

Проблемът не е в двигателя или трансмисията. Всичко това се причинява от износен или лишо центрован съединител.

Преди да откриете себе си в тази ситуация, тук са седем прости стъпки, които ще помогнат на вашия съединител да работи отлично дълго време.

Основни техники при използване на съединител

  1. Уверете се, че съединителя е регулиран правилно. Никога не карайте кола с лошо регулиран съединител. Ако ви трябва професионална преценка доверете с на механиците на servizi.bg.
  1. Винаги натиснете съединителя чак до пода. Никога не дръжте съединителя наполовина и никога не го настъпвайте докато стои на светофар.
  1. Когато потегляте винаги освобождавайте съединителя плавно, докато подавате достатъчно газ, за да потеглите. Никога не помпайте съединителя или не го задържайте повече от необходимото.
  1. Винаги пускайте педала на газта при превключване между предавки. Никога не натискайте газта по време на смяна.
  1. Винаги сваляйте крака си напълно от съединителя докато шофирате. Никога не оставяйте крака си да почива на педала.
  1. Винаги използвайте спирачките, за да спрете колата. Не я забавяте с превключване на предавки освен  ако не го исисква пътната обстановка.
  1. Не използвайте съединителя по-често отколкото е необходимо. Чувствайте се свободни да пропуснете някоя скорост (преминаване от първа на трета или втора на четвърта), ако можете да го направите, без да затруднявате много двигателя или задвижването.
Приятно шофиране 🙂

Можете да закупите качествен съединител на достъпна цена от zakolata.bg

Leave your thought