Blog

Смяна на акумулатора на колата – кога и как се налага да действаме бързо

1793 Views0 Comment

Както всяка една батерия, така и акумулаторът на нашия автомобил се нуждае от периодична смяна. Всички акумулатори за кола имат определен период на експлоатация, и когато той наближи края си – неминуемо ще се наложи да си купите нов.

Въпреки това има няколко начина да предотвратите преждевременното му изтощаване. А когато това все пак се случи, подаването на ток може да е много полезно, за да успеете да стигнете до доставчика. В противен случай може просто да си го поръчате до удобно за вас място.  

За какво да внимавате

Редовното шофиране е една от предпоставките да поддържате нормален работен режим. Може и да звучи парадоксално, но когато колата е в покой тя не щади акумулатора. По време на движение той се презарежда, благодарение на взаимодействието с динамото и по този начин ви служи безотказно.

Освен да се наслаждавате на редовно шофиране трябва да бъдете внимателни с фаровете, мигачите или светлините в купето. В случай че сте достатъчно разсеяни, за да забравите някоя от тях, не се изненадвайте, ако на следващия ден ви е невъзможно да стартирате двигателя. Токът, който е изразходвал автомобилът не би могъл да се възстанови по естествен път по време на движение, тъй като последното липсва.

Ако сте попаднали в подобна ситуация, подаването на ток може да се окаже достатъчно. Ако обаче акумулаторът си е заминал, дори и последното действие не гарантира, че ще запалите. Все пак е добре да закупите новия акумулатор с автомобила си, за да се уверите, че той ще пасне по характеристики и размер. Не всички са еднакви. Покупката от разстояние не е невъзможна. Само се уверете в необходимите параметри и готово.

Студеното време също се явява сериозна бариера пред вече поостарелите акумулаторни батерии. Дори и да не е зима, някоя по–неблагоприятна в температурно отношение сутрин може да ви изненада. Ниските градуси влияят пряко на производителността на акумулатора, а той може да се окаже много натоварен, след като е необходимо да обслужи алармата, подгряването на стъклата, климатизацията на купето и още много други.

За да не се стига до крайности, следете малките показатели, които издават, че наближава моментът за смяна. Много от по–модерните автомобили имат датчик, който своевременно ще сигнализира на борд компютъра за недостатъчните ампери.

Честото повторение на неуспешните опити за стартиране на двигателя също трябва да повишат вниманието ви. Имате ли колебания, във всеки сервиз могат да замерят акумулатора, което ще сложи край на вашите дилеми.

Ако желаете предварително да се осведомите за наличности и цени, посетете сайта на https://dikar.bg. Богатото разнообразие, конкурентните цени, безплатната доставка, бързото обслужване и гаранция ще ви превърнат в техен верен и доволен клиент.

Leave your thought