Blog
амортисьори

Смяна амортисьори

320 Views0 Comment

Как се сменят амортисьори

Ако ви предстои смяна на амортисьори и смятате да я извършите сами трябва да се подготвите със следните удобства:

  • Канал или хидравличен крик (повдигаща се платформа) на който се поставя автомобила.
  • В краен случай ако не разполагате с канал или крик можете да подложите греди под двете колела.
  • Комплект гаечни ключове.
  • Ключ лула.

Демонтиране на амортисьори

След като повдигнете колата и си подсигурите удобен достъп до амортисьорите пристъпвате към развиване на горната опора от двигателното отделение. Горния закрепващ болт при смяна амортисьори се разхлабва. Това действие се извършва с подходящ гаечен ключ.

Следващата стъпка е да развиете долната опора на амортисьора от носача. Долния закрепващ болт на автомобилните амортисьори се развива и се изважда.Това действие се извършва с подходящ гаечен ключ и ключ тип лула.

След като приключим с освобождаването на долната и горната част можем да извадим амортисьора от автомобила.

Монтиране на амортисьори

Ако ще поставяте старите си амортисьори отново на автомобила проверете внимателно дали гумените втулки в долната опора са в добро състояние и са поставени правилно. Ако втулките са наранени смените ги. В противен случай това може да доведе до чукане и разбиване на окачването.

След като се уверерите, че гумените втулки са поставени правилно можете да започнете да монтирате амортисьорите в ред обратен на демонтажа:

  • Нанизва се гумения тампон с дистанционната втулка на буталния прът.
  • Долната основа се закрепя към автомобилния носач. При монтирането на долния закрепващ болт да се спазва реда на сглобяване на елементите.
  • Отгоре се нанизва гумения тампон и шайбата и гайката се затяга. Горния болт трябва леко да се намаже с грес, за да се избегне корозията на дистанционната втулка.

Изобор на амортисьор

За да изберете най-подходящия амортисьор за вашата кола проверете изискванията на производителя за вашия модел автомобил. Ако се колебаете в избора си можете да се обърнете към консултантите на zakolata.bg

Производители на амортисьори

Zakolata.bg предлага над 300 000 качествени авточасти на достъпни цени. Ангажираме се да ви доставим най-високо качество на най-ниска цена. Разполагаме с оснавните авточасти за всички масови автомобили. Освен това винаги можем да ви изненадаме с артикули и за по-рядко срещащите се коли. Работим с доказани производители и гарантираме качество и коректност.

Гаранция за най-добра цена на амортисьор

Вие търсите части за вашия автомобил? Zakolata.bg ви гарантира най-добра цена за предлаганите от нас качествени авточасти. Нашите специалисти непрекъснато следят нивата на цените на пазара и адекватно ги актуализират и корегират, така че да бъдат най-изгодни за Вас.

Leave your thought