Blog
свещи

Свещи за автомобила на супер цена

229 Views0 Comment

[iframe src=”http://vibokomers.net/avtochasti/amortisyor/” width=”100%” height=”500″]

Големи отстъпки за свещи до края на деня

Запалителните свещи имат важна роля за работата на вашия двигател. Те произвеждат електрическа искра, коята запалва сместа от гориво и въздух в горивните камери на двигателя. Но подобно на много други части на двигателя, свещите няма да издържат вечно. Всеки път когато подават искра  малко метал от тях изгаря.

Стандартни медни свещи имат продължителност на живот межде 15 000 до 30 000 км, а по-скъпите свещи от иридий или платина могат да достигнат до над 100 000 км. Съмременните  иридий свещи от висок клас могат да надхвърлят 150 000 км. Въпреки това не ви препоръчваме да чакате толкова дълго, за да ги замените. Трябва да вземете под внимание, че свещи на 100 000 км са вече 2/3 износени и това се отразява на работата на двигателя и разхода на гориво.  В допълнение към това свещи които са изкарали много дълго време може да се запекат в гнездата на цилиндровата глава и отстраняването им ще ви коства скъпо. Лошото състояние на свещите може да предизвика груба работа на двигателя или прекъсване в запалването, което може да доведе до повреда на катализатора.

Смяна на свещи

По-добре да смените свещите на вашия автомобил рано отколкото късно.

Дори ако автомобилът ви е оборудван с удължен живот на свещите ви препоръчваме поне да го проверявате на всеки 50 000 км.  Точно така като проверявате и други авточасти които изискват подмяна като въздушен филтър, горивен филтър, филтър купе, накладки, спирачни дискове, съединител, акумулатори и др. Препоръчително е да правите редовно тези инспекции, за да запазите колата си в отлично състояние. Когато тези ремонтни услуги се извършат навреме това повишава надеждността и цената на автомобила ви.

Препоръчваме ви при смяна на свещите, да използвате същия вид с който е бил оборудван първоначално автомобила ви. Например ако колата ви е предвидена за платинени свещи ви съветваме да продължите да използвате такива.  Инженерно автомобила Ви е предвиден точно за такива свещи.

Производители на свещи

Zakolata.bg предлага над 300 000 качествени авточасти на достъпни цени. Ангажираме се да ви доставим най-високо качество на най-ниска цена. Разполагаме с оснавните авточасти за всички масови автомобили. Освен това винаги можем да ви изненадаме с артикули и за по-рядко срещащите се коли. Работим с доказани производители и гарантираме качество и коректност.

Гаранция за най-добра цена на свещи

Вие търсите части за вашия автомобил? Zakolata.bg ви гарантира най-добра цена за предлаганите от нас качествени авточасти. Нашите специалисти непрекъснато следят нивата на цените на пазара и адекватно ги актуализират и корегират, така че да бъдат най-изгодни за Вас.

 

Leave your thought