Blog
свещи

Избор на запалителни свещи

587 Views0 Comment

Проверка на свещи

Автомобилните свещи работят при екстремни температури. Освен това дъждовното дреме, високата влажност и други климатични условия също оказват влияние върху живота им. Поради тази причина ви препоръчваме да ги проверявате превантиво, за да избегнете по-сериозни проблеми.

Ако двигателя ви започне да губи мощност много е вероятно проблема да се крие в свещите. Ако оборотите  ви започнат да играят или двигателя да се тресе проверете дали някоя от свещите не е за смяна. Нагар или замърсяване по свещите са признак, че живота им е към края си.

Критерии за избор на свещи

Поради важната функция коато изпълняват е от идключителна важност да купувате качествени свещи. За съжаление купуването на известна марка не винаги е гаранция поради нарастващия брой ментета на пазара. За това ви препоръчваме да следите няколко критерия, които ще ви бъдат от полза при вашия избор.

  • Огледайте опаковката, сравнете я със снимка на оригинална опаковка от интернет. Проверете дали кутията не е била отваряна.
  • Огледайте добре дали електродите не са изкривени.
  • Диаметъра на страничния електрод трябва да бъде минимум 3кв. мм.
  • Огледайте дали дължината на страничния електрод достига до края на централния електрод. Няма проблем ако го подминава, но в никакъв случай не бива да бъде по-къс.
  • Заварачният шев трябва да е равномерен и еднакъв на всякъде.
  • Проверете добре покритието на металните части. Оригиналните свещи са никелирани и блестящи.
  • Уплатнителните шайби не трябва да се докосват до резбата дори при силно затягане към двигателя.
  • Керамичната изолация винаги трябва да бъде от една цяла отливка. При много от ментетата тя е от две части и се вижда шев между тях.
  • Повърхността на изолацията трябва да е равна и гланцирана.

Производители на свещи

Zakolata.bg предлага над 300 000 качествени авточасти на достъпни цени. Ангажираме се да ви доставим най-високо качество на най-ниска цена. Разполагаме с оснавните авточасти за всички масови автомобили. Освен това винаги можем да ви изненадаме с артикули и за по-рядко срещащите се коли. Работим с доказани производители и гарантираме качество и коректност.

Гаранция за най-добра цена на свещи

Вие търсите части за вашия автомобил? Zakolata.bg ви гарантира най-добра цена за предлаганите от нас качествени авточасти. Нашите специалисти непрекъснато следят нивата на цените на пазара и адекватно ги актуализират и корегират, така че да бъдат най-изгодни за Вас.

Leave your thought